Tess Ulander är programledare på Expressen TV. Foto: Olle SporrongTess Ulander är programledare på Expressen TV. Foto: Olle Sporrong
Tess Ulander är programledare på Expressen TV. Foto: Olle Sporrong
Tess Ulander rapporterar live om händelseutvecklingen i Fort Lauderdale.Tess Ulander rapporterar live om händelseutvecklingen i Fort Lauderdale.
Tess Ulander rapporterar live om händelseutvecklingen i Fort Lauderdale.
Stina Nilsson intervjuas efter Tour de ski.Stina Nilsson intervjuas efter Tour de ski.
Stina Nilsson intervjuas efter Tour de ski.

Tittarrekord för Expressen TV

Publicerad

Expressen TV ökar antalet visningar i mobilen med 152 procent, jämfört med förra året.

Sändningarna från bland annat Folk och försvars rikskonferens i Sälen och liverapporteringen från vansinnesdådet i Fort Lauderdale följdes av rekordmånga tittare.

- Det här är ett bevis för att vi satsar helt rätt och ett kvitto på det hårda arbete som alla på tv-redaktionen gör, säger Expressens tv-chef Bella Levy.

Senaste statistiken bekräftar att allt fler tittare hänger med i sändningarna - i mobilen, på datorn och via smart-tv.

Under vecka 1 i år hade Expressen rekordmånga visningar i mobilen: 2 739 070 (samma vecka för ett år sedan: 1 085 306). Det är en ökning med hela 152,4 procent.

- Vi ser och gläds åt att våra tittare uppskattar den klassiska kvällstidningsmixen med sport, nöje och nyheter. Vi bevakar och har samma respekt för en melodifestival, som ett amerikanskt val eller ett OS, kommenterar tv-chefen Bella Levy.

Ökning med 63 procent

Även när man summerar tittandet på alla plattformar kan Expressen TV visa rekordsiffror 2017: 9 255 388 visningar, en ökning med 63 procent jämfört med vecka 1 förra året.

I helgen sände Expressen TV bland annat från försvarskonferensen i Dalarna.

- Jag och min kollega Hanna Jakobson har i år lett ett 40-tal direktsända utfrågningar från Sälen, och gensvaret har varit enormt - både från tittare, läsare och våra gäster. Rikskonferensen i Sälen har i år behandlat frågor och utmaningar som är otroligt viktiga för varje medborgare i vårt land, säger Niklas Svensson, politisk reporter.

Bella Levy.Foto: Cornelia Nordström

Breaking news

Attacken på flygplatsen i Fort Lauderdale i Florida den 6 januari var en breaking news-händelse där Expressen TV snabbt var ute med de första rapporterna i direktsändning.

Programledaren Tess Ulander:

- Jag programledde redan en livesändning när larmet om skjutningen kom. Vi ändrade fokus blixtsnabbt och tittarna fick oerhört fort information om vad som pågick på flygplatsen. Dessutom kunde vi snabbt erbjuda liverapport från vår utsända på plats.

Niklas Svensson.Foto: Christian Örnberg

Satsningen fortsätter

Satsningen på nyheter, sport och underhållning fortsätter i Expressen TV under 2017, lovar Bella Levy.

- Vi har ett oerhört spännande år framför oss med flera satsningar både inom ekonomi och kriminaljournalistik. Vi arbetar hela tiden för att utveckla framtidens nyhets-tv.

Så tittar du på Expressen TV i olika plattformar

Expressen TV kan du följa i mobilen, surfplatta, desktop och i smart-tv.

EXPRESSEN.SE/TV

Surfa in på Expressen.se/tv i din webbläsare för att ta del av senaste live-sändningarna och klippen du inte vill missa.

APP FÖR MOBIL OCH SURFPLATTA

Gå in på Expressen.se/iphone på din iOS-enhet, eller expressen.se/android på din Android-mobil eller surfplatta. Då öppnas App Store eller Google Play direkt, och du kan ladda ned den populära Expressen-appen.

APPLE TV

Sök i App Store efter appen "Expressen", och ladda ned direkt på din enhet. Har du redan Expressens app på din Iphone eller Ipad, och är inloggad på samma konto på din Apple TV så kommer Expressens app att installeras automatiskt.

Fungerar på fjärde generationens Apple TV.

SAMSUNG SMART TV

Hela Expressens utbud finns också tillgänglig på vissa Samsung Smart-TV-apparater, där du kan ta del av allt från nyhetssändningar till program i HD-kvalitet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag