Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarna: Biden vann debatten

Di:s Frida Wallnor kommenterar duellen mellan Trump och Biden.
Joe och Jill Biden efter debatten.Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt en tidig undersökning från CBS News vann Joe Biden nattens debatt mot Donald Trump.Foto: OLIVIER DOULIERY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.Foto: OLIVIER DOULIERY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Arianna Huffington.Foto: AWNewYork/Shutterstock / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without p
Trump och Biden under nattens debatt.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Enligt en tidig undersökning från CNN vann Joe Biden nattens debatt mot Donald Trump.

Sex av tio säger att Biden gjorde bäst ifrån sig i Celeveland, Ohio, och bara 28 procent sade detsamma om Trump.

Även CBS News frågade sina tittare, där 48 procent tyckte att Biden tog hem det, jämfört med 41 för Trump.

Debatten har sågats i amerikanska medier, och kallas ”den sämsta i amerikansk historia.”

Utmanaren Joe Biden och president Donald Trump gjorde i natt upp i den första av tre debatter inför presidentvalet i november.

Och enligt en första opinionsundersökning från CBS News var Joe Biden de amerikanska tittarnas favorit. 48 procent säger att han vann debatten, medan samma siffra för Donald Trump ligger på 41 procent. 10 procent anser att det var oavgjort mellan kandidaterna.

https://twitter.com/CBSNewsPoll/status/1311138241765167105

Enligt samma undersökning tyckte 83 procent att tonen i debatten var negativ och 69 procent kände sig irriterad av att titta på den. 31 procent av tittarna kände sig underhållna, 19 procent pessimistiska och 17 procent informerade.

CNN:s tittare anser i större utsträckning att Joe Biden gjorde bäst ifrån sig – sex av tio – jämfört med 28 procent för Trump.

Innan debatten började fick samma tittare samma fråga. Då sade 56 procent att de förväntade sig att Biden skulle vinna, mot 43 procent för Trump.

”En cirkus”

Analyser av nattens debatt har inte varit nådiga, och den har beskrivits som ”en cirkus”, ”en uttröttande skrikfest”, och en ”grötig röra” av internationella kommentatorer.

Fox News Howard Kurts kallade det ”en presidentdebatt som var ett barbråk”. 

”Substans syntes då och då, men det var mer eller mindre en natt av ljud och ilska och – från början till slut – stor frustration,” skriver han.

Politico:s David Siders skriver att debatten kommer att gå till historien som en av de ”underligaste konfrontationerna” i modern tid som det ”inte gick att titta på”.

National Review:s Dan McLaughlin kallar den verbala sparringen mellan Biden och Trump ”förmodligen den värsta presidentdebatten i amerikansk historia”.

Arianna Huffington, kvinnan bakom Huffington Post, konstaterade att det ”inte borde hållas fler debatter” i det amerikanska presidentvalet.

Här ryker Biden och Trump ihop: ”Håll käften”

Se Biden och Trump ryka ihop under debatten.

Höjdpunkter från nattens debatt

Donald Trump och Joe Biden drabbade samman i kaosartad duell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.