Mari Mårtensson, 62, Brastad "Snödropparna på gång".Mari Mårtensson, 62, Brastad "Snödropparna på gång".
Mari Mårtensson, 62, Brastad "Snödropparna på gång".
Johanna Hansson, 23, Gävle "Hur najs var det inte med lite sånt här då?! + nybeställda solbrillor + slutade jobba 16.00".Johanna Hansson, 23, Gävle "Hur najs var det inte med lite sånt här då?! + nybeställda solbrillor + slutade jobba 16.00".
Johanna Hansson, 23, Gävle "Hur najs var det inte med lite sånt här då?! + nybeställda solbrillor + slutade jobba 16.00".
Sadiye Altundal, 35, Malmö "Inför husmötet på Lindgården. Jörgen och Mina står som vanligt i beredskap att förse unga Lindängsbor med korv.Sadiye Altundal, 35, Malmö "Inför husmötet på Lindgården. Jörgen och Mina står som vanligt i beredskap att förse unga Lindängsbor med korv.
Sadiye Altundal, 35, Malmö "Inför husmötet på Lindgården. Jörgen och Mina står som vanligt i beredskap att förse unga Lindängsbor med korv.
Regina Sotti, 48, Karlshamn "Har grävt upp snödroppar och planterat i krukor och ställt på trappen/verandan i dag. Blev iskall om händerna men nöjd med resultatet.Regina Sotti, 48, Karlshamn "Har grävt upp snödroppar och planterat i krukor och ställt på trappen/verandan i dag. Blev iskall om händerna men nöjd med resultatet.
Regina Sotti, 48, Karlshamn "Har grävt upp snödroppar och planterat i krukor och ställt på trappen/verandan i dag. Blev iskall om händerna men nöjd med resultatet.
Tove Hultberg, 36, Dalby "Glöm SMHI, ankorna låter meddela att det är vår!"Tove Hultberg, 36, Dalby "Glöm SMHI, ankorna låter meddela att det är vår!"
Tove Hultberg, 36, Dalby "Glöm SMHI, ankorna låter meddela att det är vår!"
Maria Claesson, 33, Torslanda "Skinnjacka på. Blev en ny scarf från Ica maxi. Nu blir det hem och ta en kaffe på altanen".Maria Claesson, 33, Torslanda "Skinnjacka på. Blev en ny scarf från Ica maxi. Nu blir det hem och ta en kaffe på altanen".
Maria Claesson, 33, Torslanda "Skinnjacka på. Blev en ny scarf från Ica maxi. Nu blir det hem och ta en kaffe på altanen".

Titta, nu är det vårkänslor överallt

Publicerad

Ljuset är tillbaka, solen lyser och solglasögonen är på.

De senaste dagarna har södra Sverige fått njuta av ett riktigt vårväder.

Och likt blomknoppar ur jorden dyker vårtecken i form av korvgrillning, vårjackor och ankägg upp på sociala medier.

Slutet av arbetsveckan och helgen kommer att gå i vårsolens tecken. Och på sociala medier vill många dela med sig av hur det ser ut när de njuter av de första försiktiga strålarna.

– På det stora hela ser det hyggligt ut för södra delen av landet. Det är bara svaga vindar och ganska klart väder att vänta, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Norra Sverige bjuder enligt honom på något mer variation, då områden med lättare snöfall kommer att passera framför allt över Jämtlandsfjällen.

– Men det blir ganska bra sportlovsväder, med behagliga temperaturer dagtid, säger Johan Groth.

Trots det högtrycksbetonade vädret som bjuder på mycket sol låter ändå våren vänta på sig. Meterologiskt sett måste dygnsmedeltemperaturen nämligen ligga över noll grader sju dagar i rad.

– Det är inte vår mer än längs med de sydligaste kusterna. Det är ganska vackert men kallt väder att vänta framöver, det gör att dygnsmedeltemperaturen kan var svårt att klara sig över noll grader, säger Johan Groth.

Enligt honom bjuder vädret framöver på varma dagar, där temperaturen klarar sig över nollgraderstrecket i stora delar av landet, och kallare nätter där temperaturen återigen sjunker till minusgrader.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag