Folkets favorit. Nanne Grönvall var bäst enligt svenska folket. "Publiken röstade på mig - det är det som räknas", säger Nanne som gick på efterfesten tillsammans med maken Peter. BILDSPECIAL: STENMARCKS PUSS-KALAS!
Folkets favorit. Nanne Grönvall var bäst enligt svenska folket. "Publiken röstade på mig - det är det som räknas", säger Nanne som gick på efterfesten tillsammans med maken Peter. BILDSPECIAL: STENMARCKS PUSS-KALAS!

Titta Nanne, du vann schlaget!

Publicerad
Uppdaterad
Nanne Grönvall, 42, vann svenska folkets hjärtan.
Men hos juryn gick inte Håll om mig hem.
Jag är så otroligt lycklig ändå. Publiken röstade på mig det är det som räknas, sa sångerskan efter finalen.
Tre poäng. Det var vad som skilde mellan Nanne Grönvall och Martin Stenmarck när röstningen var klar. Men av svenska folket fick Nanne hela 373 928 röster, mot Martins 208 716. – Jag får ont i magen bara jag tänker på det! Tänk att så många ville att jag skulle vinna! jublade Nanne efteråt. – Det är ju publikens röster man vill få. Hon försäkrade gång på gång att hon inte var besviken. – Nej, nej, nej. Cross my heart!

Mycket nära vänner

Hon och maken Peter Grönvall är mycket nära vänner med Martin Stenmarck och hans sambo Hanna Hedlund. – Jag unnar verkligen Martin allting, säger Nanne. Förra gången Nanne ställde upp i schlager-SM hade hon skämt-öron på sig när hon framförde bidraget "Avundsjuk" 1998. I går klarade hon sig utan skojiga attribut, och strålade i sin volangklänning och långa, stylade hår.

Tappat flera kilo

Hemligheten bakom den härliga formen heter Peter. – Jag har en man som säger varje dag att jag är världens vackraste. Även när jag inte har något smink... Det gör mig ännu vackrare, säger Nanne och kysser sin make. Hon har tappat flera kilo tack vare sin intensiva dansträning – fem dagar i veckan. Men nu börjar Peter tycka att det räcker: – Han säger åt mig att jag inte får gå ner för mycket eftersom han vill ha mycket Nanne, säger hon och ler ömt mot maken. I går kväll slapp även Nanne sin svåra scenskräck. – Ja, faktiskt. Den släppte så fort jag kom upp på scenen. Det var verkligen helt underbart! I natt festade sångerskan loss på efterfesten i Globens annex. – Peter kommer nog få släpa mig härifrån, sa Nanne och skålade ännu en gång i champagnen.

BILDSPECIAL: STENMARCKS PUSS-KALAS!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag