Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Titta, Expressen hjälpte ministern ut på Twitter!

Publicerad
Uppdaterad
Expressen grep in - och nu får handelsminister Ewa Björling tillbaka sitt Twitterkonto.
Redan igår kväll dök den första tweeten upp.
- Jag ska göra mitt bästa, lovar handelsministern.
Handelsminister Ewa Björling börjar twittra - med hjälp av Expressen! Förra hösten registrerade Expressen Twitterkonton för de nya ministrarnas räkning för att namnen inte skulle kapas. Nu känner sig handelsministern redo att ta sitt konto i besittning.
- Jag har tidigare hållit till på min blogg men har nu blivit övertygad av min kollega Catharina Elmsäter-Svärd (infrastrukturminister, red. anm.). Det känns kul att börja och bra att Expressen har registrerat ett konto, säger Björling.
- Tycker att det verkar vara ett snabbare och enklare sätt än bloggen som jag inte har så mycket tid för.

"Redan hittat vänner, kul"

Och nu väntar handelsministern på många followers.
- Jag ska göra mitt bästa på Twitter, lovar Ewa Björling.
Redan i går kväll dök den första tweeten upp.
"Premiär för mig på Twitter ikväll. Spännande dag med patentfrågan, snus, gränshinder i Norden, och att Scweiz valt Jas Gripen", skrev handelsministern.
Ett par minuter senare hade hon redan hittat vänner.
"Sådär, nu finns appen i mobilen också, redan hittat vänner, kul".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag