Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tipsade polisen -
han åkte själv dit

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Henrik Ismarker var trött på alla fortkörare - och twittrade till polisen med en uppmaning att genomföra en hastighetskontroll.

Söderortspolisen i Stockholm tog honom på orden och skickade dit en patrull redan morgonen därpå.

Resultatet blev en bötfälld fortkörare: Henrik Ismaker själv.

- Jag kan säga så här: kör försiktigt, säger han.

Henrik Ismarker var irriterade över att många, enligt honom, kör för fort i närheten av hans bostadsområde i Mälarhöjden i södra Stockholm. Eftersom han noterat att polisen är aktiv på Twitter skickade han på tisdagen ett meddelande till Söderortspolisen med en uppmaning att genomföra en hastighetskontroll på den aktuella gatan.

Åkte dit

Peter Nylind, ordningschef vid Söderortspolisen, tog Henrik på orden och skickade vidare förfrågan till trafikgruppen, som på onsdagsmorgonen åkte ut och ställde sig på platsen.

- I bland har vi utrymme att göra åtgärder och ibland dröjer det ett tag. Och i morse, ganska snabbt inpå, fanns det utrymmet och vi kunde göra en kontroll, säger Peter Nylind.

Henrik satte sig i bilen på onsdagsmorgonen och någonstans i bakhuvudet hade han gårdagens twitterkonversation med polisen.

"Med all rätt"

"Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt", skriver Henrik på sin blogg.

Henrik hade kört i 42 km i timmen på en 30-sträcka och fick en bot på 2 400 kronor.

- Det är ett allvarligt ämne, man ska inte köra för fort. Det var dumt, väldigt dumt. Det var dyrt också, säger han.

Inte nog med att twitterinlägget kostande Henrik 2 400 kronor, det visade sig också att han var den enda som fastnade i polisens hastighetskontroll.

- Det är lite tragikomiskt, konstaterar Peter Nylind.

Henrik Ismarker tar det hela med ro.

"Många garvar så de håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på. Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt!", skriver han på bloggen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.