Det var tredje året den stora Jesusmanifestationen hölls i Stockholm. I fjol deltog 18 000 personer från allehanda kyrkor och samfund. I år räknade arrangörerna med minst 25 000 deltagare. Foto: Yvonne Åsell / Svd / Scanpix
Det var tredje året den stora Jesusmanifestationen hölls i Stockholm. I fjol deltog 18 000 personer från allehanda kyrkor och samfund. I år räknade arrangörerna med minst 25 000 deltagare. Foto: Yvonne Åsell / Svd / Scanpix

Tiotusentals hyllade Jesus i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
På mullrande motorcyklar körde de in i stan. Med slitna skinnvästar, vildvuxna skägg och tatueringar.
Hells Angels på besök?
Nej, snarare Heaven's Angels.
På väg till den väldiga Jesusmanifestationen.
Thomas Gustafsson, 57 år, från Linköping har parkerat sin Honda 1 300-kubikare i Kungsträdgården. Han och ett 100-tal andra kristna motorcyklister har nyss anlänt från en välsignelsestund i Rålambshovsparken. Där har mc-folk och människor med kriminellt förflutet lämnat vittnesbörd mellan musikinslagen.
Sedan dundrade de fram längs paradgatan Norr Mälarstrand.
- En mäktig känsla, säger han.

Rungande ja

Det var tredje året den stora Jesusmanifestationen hölls i Stockholm. I fjol deltog 18 000 personer från allehanda kyrkor och samfund. I år räknade arrangörerna med minst 25 000 deltagare. Man inledde på flera platser i innerstaden och marscherade sedan mot centrala Kungsträdgåden som vid 15-tiden var proppfull. När klockorna i S:t Jacobs kyrka ringde började massgudtjänsten.
Kristna bekännare från hela landet tog avstånd från ondskan och bekände sin tro på Jesus och skaparen med ett rungande ja, medan barnen badade i fontänen och köerna till uteserveringar var ändlösa i pingstaftonens sommarsol.
I värmen gick till synes hårda män i bästa outlaw-look omkring. Ryggtexterna på de svarta skinnkläderna avslöjade hemvisten: Nights of Heaven Kronoberg, Streetchurch Bikers, The Salvation Riders.

Väckelsen här

Thomas Gustafsson kom med frun på bönpallen ihop med 40 andra östgötska mc-ekipage. De var med det första året och har sett manifestationen växa. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
- Som vi upplever det i vår församling håller det på att hända saker. Allt fler blir frälsta och vi tror faktiskt att det är väckelse på gång. Det känns i atmosfären. Det är så lätt att berätta om evangeliet, säger han.
- Jag kommer inte från några kristna förhållanden. Jag var 43 år när jag blev frälst och har verkligen ett liv före och efter. Det här är jättehärligt.
Dekalen på hans Honda säger allt: "I like bikes but Jesus is my life".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag