En tioårig flickan är spårlöst försvunnen i Hedemora. Ett stort polispådrag söker efter flickan i området. Foto: Tobbe Wåhlin
En tioårig flickan är spårlöst försvunnen i Hedemora. Ett stort polispådrag söker efter flickan i området. Foto: Tobbe Wåhlin

Tioårig flicka försvunnen

Publicerad
Uppdaterad
En tioårig flicka är spårlöst försvunnen i Hedemora.
Flickan var på fotboll på lördagseftermiddagen, men kom aldrig hem igen.
Ett stort polispådrag söker efter flickan i området.
- Vi kommer att leta tills vi hittar henne, säger Tore Strand vid polisen i Dalarna till Expressen.se.
Flickan försvann i Stjärnsund i Hedemora, Dalarna, när hon var på väg hem från en fotbollsträning.
– Hon var ensam, säger Tore Strand till Expressen.se.
Familjen letade efter henne på egen hand fram till halv fem på eftermiddagen.
Då beslöt man sig för att koppla in polisen.
Ett stort pådrag söker nu efter flickan i området. Åtta polispatruller samt en helikopter är inkopplade.
– Jag har en massa poliser där – och fler är på gång. Vi tar det på största allvar. Det gör vi alltid när det är små barn inblandade, säger Tore Strand.

Skallgång 

Vid klockan halv nio på kvällen satte man igång en stor skallgångskedja. 50 personer från deltog, flera av dem boende i området.
Flickans anhöriga deltar också i letandet.
Polisen hör även vittnen.
– Vi försöker få fram mer uppgifter.
Vid klockan nio på lördagskvällen hade flickan ännu inte återfunnits.
Några planer på att sluta upp letandet för kvällen fanns inte.
– Vi letar tills vi hittar henne, säger Tore Strand.
Polisen sökte även en ljusgrön bil som synts i närheten av fotbollsplanen.
Dalarnas Tidningar nätuplaga skriver att flickan ringde till en anhörig på eftermiddagen, men denne hann inte svara. När den anhörige ringde tillbaka svarade inte flickan.
Enligt tidningen har även flickans cykel hittats några meter in i skogen längs den väg hon skulle ha cyklat hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag