Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tio gripna i Frankfurt för förberedelse till terrorbrott

Åtminstone elva personer har gripits i Frankfurt i Tyskland misstänkta för förberedelser till terrorbrott, tv-bolaget Südwestrundfunk, SWR, online. 

Huvudmisstänkta ska vara två bröder, på 31 år, och en 21-åring. 

Enligt Sky News ska de misstänkta ha planerat att utföra en islamistisk terrorattack – med målet att döda så många som möjligt.  

Enligt uppgifter från åklagaren i Frankfurt har antiterrorstyrkor utfört ett stort antal razzior i flera städer delstaten Hesse und Rheinland. 

Enligt misstankarna så handlar det om förberedelse till terrorattacker från en islamistisk gruppering, enligt en talesperson för åklagarmyndigheten i Frankfurt. 

Ska ha planerat att döda ”otrogna” med bilar och skjutvapen

Enligt Sky News så ska gruppen ha planerat ett islamistiskt terrordåd med målet att döda så många ”otrogna” människor som möjligt – med hjälp av bilar och skjutvapen. 

Det tyska regionala tv-bolaget SWR rapporterar att åtminstone elva människor har blivit gripna i morgonräder som startade klockan sex.  

Tio av dessa ska nu vara misstänkta för brott. 

Cirka 200 poliser ska ha varit delaktiga i operationen. 

De misstänkta är hemmahörande i salafistkretsar

De huvudmisstänkta är en 21-åring från Offenbach och två 31-åriga bröder från Wiesbaden i Tyskland, rapporterar SWR, och ska även anklagas för terrorfinansiering.

De ska enligt uppgift till SWR tillhöra salafistkretsar i områdena. 

Medlemmarna i den misstänkta terrorgruppen är mellan 20 och 42 år. 

Under eftermiddagen ska gruppen framträda i rätten inför en utredningsdomare som ska ta ställning till om de ska häktas på åklagarens brottsmisstankar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.