Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tio döda i sjukhusbrand i Rio de Janeiro

Sjukvårdspersonalen jobbade hårt för att rädda medicinsk utrustning undan lågorna.Foto: ANTONIO LACERDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Patienter evakuerades från Badim Hospital i Rio De Janeiro på torsdagskvällen lokal tid.Foto: LEO CORREA / AP TT NYHETSBYRÅN
Fyra brandmän skadades i branden.Foto: ANTONIO LACERDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Patienter evakuerades från Badim Hospital i Rio De Janeiro på torsdagskvällen lokal tid.Foto: LEO CORREA / AP TT NYHETSBYRÅN
Vissa patienter uthystes till gatan.Foto: LEO CORREA / AP TT NYHETSBYRÅN
90 patienter fick evakueras till andra sjukhus.Foto: ANTONIO LACERDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En kraftig brand på Badim Hospital i Rio De Janeiro, Brasilien har gjort att sjukhuset fått utrymmas och patienterna lämnades på gatan.Foto: LEO CORREA / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

En kraftig brand på Badim Hospital i Rio De Janeiro, Brasilien har gjort att sjukhuset fått utrymmas och patienterna lämnades på gatan.

Branden, som utbröt på torsdagskvällen lokal tid, har hittills kostat tio liv.

Hur branden kunnat uppstå är ännu oklart, enligt nyhetsbyrån AP. 

Branden utbröt klockan 18.30 lokal tid och tv-bilder visar hur sjukvårdspersonal försöker rädda vårdutrustning medan patienter har blivit utlysta på gatan utanför.

Vissa patienter rullades ut med droppställningen efter sig. Vissa placerades på madrasser och lakan direkt på gatan, enligt nyhetsbyrån AP. Allt detta medan rökpelarna bolmar från sjukhusets tak.

Totalt fick 90 av sjukhusets 103 patienter evakueras från det brinnande sjukhuset. Bland dem som tvingades evakuera finns både äldre och intensivvårdspatienter.

”Många ville hoppa. Det var mycket rök, många skrek. Läkare och sjuksköterskor var där och försökte få alla därifrån för att evakuera.” sa Fatima Chavier, som bor nära läkarcentret och bevittnade händelseförloppet, till nyhetsbyrån Reuters.

Tio döda i branden

Hittills har 10 personer avlidit efter branden.

Enligt den lokala brandkåren har även fyra brandmän fått uppsöka sjukhus efter att ha försökt bekämpa de aggressiva lågorna.

Myndigheterna utreder vad som orsakat branden.

Det är den andra stora branden som slår mot Rio de Janeiro i år. För ett år sedan fick Rio:s invånare stå och se på medan landets National Museum brann ner tillsammans med stora kulturarv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.