Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidningsbud rånades – polis påkörd i jakten

Tiningsbud rånades – polis påkörd i jakten

Ett tidningsbud har blivit hotad med kniv och rånad på sin bil i centrala Norrtälje under natten mot torsdagen.

I samband med att den stulna bilen påträffades blev en polis påkörd, varpå hon fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och mordförsök.

Larmet om rånet inkom vid 01.50-tiden under natten mot torsdagen. Ett tidningsbud hade då blivit rånad på sin bil, något som Norrtelje Tidning var först att rapportera. 

– Det hände i centrala Norrtälje, där föraren utav fordonet blev hotad med kniv och sedan flydde gärningsmannen i den här bilen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen ryckte ut på en biljakt och eftersökte fordonet med bland annat en helikopter. Vid Igelsta påträffades bilen, varpå polisen försökte få föraren att stanna. 

Efter flera försökt fick man tillslut stopp på färden.

– I samband med att man skulle gripa den här personen så backade gärningsmannen på polispatrullen. En polis blev då påkörd och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Per Fahlström.

Polis förd till sjukhus

Polisen var talbar när ambulanshelikoptern kom fram till platsen. Strax innan klockan 11.30 kunde hon lämna sjukhuset med skador som inte bedöms som allvarliga.

Tidningsbudet klarade sig helt utan fysiska skador, enligt polisen.

Den misstänkte rånaren, som beskrivs som en man i 25-årsåldern, kunde sedermera gripas. Han misstänks nu för flera brott, däribland rån och mordförsök.

– Han kommer att förhöras under dagen, säger Per Fahlström.