Tine Haugen var med vid galopprånet under söndagen. Foto: PrivatTine Haugen var med vid galopprånet under söndagen. Foto: Privat
Tine Haugen var med vid galopprånet under söndagen. Foto: Privat
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex LjungdahlTine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex LjungdahlTine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl

Tine, 23, hotades av galopprånarna

Publicerad

Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Hon lyckades sätta sig i säkerhet genom att fly in i ett rum.

– Man blir vettskrämd när det kommer en maskerad person med vapen, säger hon.

Tine Haugen var med vid galopprånet under söndagen.

– Alarmet gick och folk började slänga sig ner på golvet. Jag förstod först inte vad som hände, snurrade runt och några meter från mig såg jag en man i rånarluva med ett ganska stort vapen som siktade bort mot oss, säger Tina Haugen.

"Var i paniktillstånd"

Hon och pappan Rune Haugens häst Quarterback hade precis tagit hem segern i Stockholm International på Bro Park i Upplands-Bro under söndagskvällen. Rune Haugen befann sig i Norge men Tine Haugen satt och väntade på att en veterinär skulle fylla i några dokument vid banans sekretariat då rånarna slog till. Efter att ha kastat sig ner på golvet bestämde hon sig för att försöka fly.

Tine Haugen klarade sig utan fysiska omständigheter och mår under omständigheterna bra.Foto: Alex Ljungdahl

– Jag var i ett paniktillstånd och bestämde mig för att krypa längs golvet. Sedan bestämde jag mig för att springa och jag sprang in i ett rum med datorer och låste dörren, säger Tine Haugen.

Efter en stund öppnade väktare dörren och hon togs omhand.

– Vi fick prata med polisen en och en, och ambulansen och ett kristeam kom. Vi fick väldigt bra hjälp och fick eskort av polisen till ett hotell, berättar hon.

"Man blir vettskrämd"

Tine Haugen klarade sig utan fysiska omständigheter och mår under omständigheterna bra.

– Det går bra. De som befann sig vid kassorna som rånades har det mycket värre. Men man blir vettskrämd när det kommer en maskerad person med vapen, säger hon.

– Det var som på film. Ena ögonblicket blir du hyllad och sen händer det här. Det är för jävligt. Det var en fruktansvärd upplevelse för henne, säger Rune Haugen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag