Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tine, 23, hotades av galopprånarna

Tine Haugen var med vid galopprånet under söndagen. Foto: Privat
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl
Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Foto: Alex Ljungdahl

Tine Haugen 23, dotter till den norske stjärntränaren Rune Haugen, hotades under det brutala rånet mot galoppbanan Bro Park. Hon lyckades sätta sig i säkerhet genom att fly in i ett rum.

– Man blir vettskrämd när det kommer en maskerad person med vapen, säger hon.

Tine Haugen var med vid galopprånet under söndagen.

– Alarmet gick och folk började slänga sig ner på golvet. Jag förstod först inte vad som hände, snurrade runt och några meter från mig såg jag en man i rånarluva med ett ganska stort vapen som siktade bort mot oss, säger Tina Haugen.

"Var i paniktillstånd"

Hon och pappan Rune Haugens häst Quarterback hade precis tagit hem segern i Stockholm International på Bro Park i Upplands-Bro under söndagskvällen. Rune Haugen befann sig i Norge men Tine Haugen satt och väntade på att en veterinär skulle fylla i några dokument vid banans sekretariat då rånarna slog till. Efter att ha kastat sig ner på golvet bestämde hon sig för att försöka fly.

Tine Haugen klarade sig utan fysiska omständigheter och mår under omständigheterna bra. Foto: Alex Ljungdahl

– Jag var i ett paniktillstånd och bestämde mig för att krypa längs golvet. Sedan bestämde jag mig för att springa och jag sprang in i ett rum med datorer och låste dörren, säger Tine Haugen.

Efter en stund öppnade väktare dörren och hon togs omhand.

– Vi fick prata med polisen en och en, och ambulansen och ett kristeam kom. Vi fick väldigt bra hjälp och fick eskort av polisen till ett hotell, berättar hon.

"Man blir vettskrämd"

Tine Haugen klarade sig utan fysiska omständigheter och mår under omständigheterna bra.

– Det går bra. De som befann sig vid kassorna som rånades har det mycket värre. Men man blir vettskrämd när det kommer en maskerad person med vapen, säger hon.

– Det var som på film. Ena ögonblicket blir du hyllad och sen händer det här. Det är för jävligt. Det var en fruktansvärd upplevelse för henne, säger Rune Haugen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!