Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tindra, 10 månader,  attackerades av hund

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tindra skulle köpa glass tillsammans med sin mamma. Då blev hon attackerad av en Amstaff-terrier.
Foto: SVT
Tindra fick stora skärsår över bakdelen av kroppen.
Foto: SVT

Lilla Tindra, 10 månader, blev i helgen attackerad av en hund i Härnösand och fick djupa jack i låret.

Här berättar hennes mamma om hundattacken.

– Det var hemskt. Jag fick panik och ville bara få loss henne från hunden. Hon har jätteont i dag, berättar mamman.

Det fina vårvädret i helgen fyllde gatorna i Härnösand och lilla Tindra var ut med sin mamma för att köpa glass. Men det slutade med katastrof.

– Vi var på väg för att köpa glass och jag skulle lämna vagnen med min mamma. Jag hann ta ett steg från vagnen och från tomma intet såg jag en brun hund i ögonvrån som slet ut min Tindra från vagnen. Jag var jätterädd, säger Tindras 23-åriga mamma.

Kastade sig över flickan

Några bekanta satt med en kamphund, av rasen amstaff, på en trappa intill och plötsligt kastade sig hunden över den lilla flickan.

– Huden var kopplad i ett kort koppel och vagnen var inte ens vänd mot hunden. Jag hann inte tänka när det hela hände. Fyra personer försökte få henne fri från hunden som höll ett stadigt grepp om henne. Hunden släppte inte självmant, säger Tindras mamma.

Fick djupa jack i låret

Under allt kaos ringde de ambulans och på sjukhuset kunde de konstatera att Tindra fått tre djupa och långa jack i låret och slitmärken.

– Hon har även gnagbett och tandbett där man ser märken från hundens tänder. Hon är väldigt blå och svullen. Hon försöker krypa för hon är energisk men hon orkar inte så långt för att det gör ont, säger mamman.

Nu har lilla Tindra bandage och kommer inom den närmsta tiden få besöka vårdcentralen regelbundet flera gånger i veckan. Tindras mamma har inte riktigt hunnit smälta det som hänt.

– Jag kommer aldrig glömma det som hände. Jag kommer nog att hålla mig på avstånd från hundar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.