Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbil körde in i stall – föraren död

Högsta antalet omkomna på tio år
En lastbil har kört in i en byggnad.Foto: Roger Nilsson/GÄVLE NEWS

En lastbil körde på fredagen av vägen och in i en stallbyggnad i höjd med byn Katrineholm i Gävle kommun.

– Den har kört igenom i stort sett hela byggnaden och fastnat vid bortre väggen, säger Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Föraren har avlidit.

Olyckan inträffade vid 13.30-tiden på fredagseftermiddagen på väg 583 strax söder om Hamrångefjärden. 

En lastbil lastad med paketerat timmer körde in i ett stall. 

– Lastbilen står på sina hjul men är kraftigt demolerad vid hytten. Den har kört igenom i stort sett hela byggnaden och fastnat vid bortre väggen, säger Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Inga människor eller djur fanns i den del av byggnaden som lastbilen körde in i, enligt Johan Melin.

”Hörde hur det small till”

Vid 18-tiden på kvällen meddelar polisen att lastbilens förare, en man i 65-årsåldern, är avliden. Anhöriga är underrättade.

Byggnadsdelar från ladan hamnade på vägen, som efter olyckan var avstängd. Vägen öppnades senare för trafik igen, men Trafikverket stängde av delar av ett körfält på grund av risk att byggnaden skulle rasa ner på vägen.

En av fastighetens ägare berättar att byggnaden som förstörts är ett stall för hästar. Nu var det tomt men så sent som för några månader sedan stod det hästar där.

Fastighetsägaren bor själv på gården men såg inget av olyckan.

– Jag bara hörde hur det small till, och så blev det svart inne hos mig. Då gick jag och tittade. Då fick jag se lastbilen som stack fram. Hela lastbilen var inne och släpet var kvar utanför. Det var inte roligt att se.

Orsaken till olyckan, som inträffade på en raksträcka, är oklar. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Lastbilen kommer att tas i beslag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.