Tiktoks varning för farliga mjölktrenden

En kvinna lyckades klättra upp i klackar.
Foto: Twitter
Nu varnar Tiktok för trenden.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: CHRIS DELMAS / AFP TT NYHETSBYRÅN

Trenden med att bestiga en stor pyramid av plastbackar för mjölk har spårat ur.

Minst två personer har fått frakturer efter utmaningen.

Nu går Tiktok ut med en varning.

Utmaningen som sprids på Tiktok sedan några veckor tillbaka går ut på att stapla amerikanska plastbackar för mjölk på varandra – och sedan försöka ta sig upp för skapelsen.

Det resulterar ofta i att man faller handlöst på alla möjliga sätt. Ett av klippen har över fem miljoner visningar.

Efter att pyramidutmaningen spridits friskt säger nu Tiktok att de ”förbjuder innehåll som uppmanar till eller glorifierar farligt beteende”, rapporterar Daily Mail.

De kommer också ta bort hashtags som kopplas till klippen, enligt tidningen. 

Fick svar från FDA

Den våghalsiga mjölktrenden har fått stor uppmärksamhet i USA, där den bland annat tagits upp av talkshow-värden Conan O'Brien.

Han skrev på Twitter att han väntade på att amerikanska livsmedelsverket FDA skulle ”godkänna” trenden, och myndigheten svarade i sin tur:

”Även om vi reglerar mjölk, kan vi inte rekommendera dig att prova det här. Men ta dig ett härligt glas och lämna sedan tillbaka backarna till mataffären?”

Lett till frakturer

– Vad är det för fel på de här människorna? Först dricker du mjölk för att få starka ben, sedan ramlar du av backarna för att bryta dem?, sa ESPN-kommentatorn Stephen A. Smith i veckan hos Jimmy Kimmel.

Enligt WBS-TV har minst två personer i Atlanta fått frakturer efter att ha ramlat från mjölkpyramiderna, och hälsomyndigheter i Baltimore City har twittrat om det olämpliga i beteendet medan coronapatienterna ökar i landet:

”Se om ditt lokala sjukhus har en ledig säng till dig innan du tar dig an #milkcratechallenge”.

https://twitter.com/BMore_Healthy/status/1429804974641459212?s=20

Se också:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.