Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiktok-stjärnan Miranda Derricks familj: Hon har kidnappats av en sekt

Stalkern dök upp vid Ava Majurys hem för att mörda henne – pappan åtalas inte.
Familjen tror att Tiktok-stjärnan Miranda har hjärntvättats av en kristen sekt.
Foto: melaniewilking / Instagram

På kort tid fick systrarna Miranda och Melanie över tre miljoner följare på Tiktok där de blev kända som ”Wilkingsystrarna”. Men plötsligt försvann Miranda ur bilden.

Nu påstår hennes familj att hon har kidnappats av en mystisk kristen sekt.

– Det har varit det värsta året i mitt liv, säger Melanie i ett inlägg på Instagram.

För två år sedan gjorde systrarna Miranda Derrick och Melanie Wilking succé på Tiktok med sina dansnummer och videobloggar.

Deras gemensamma konto fick snabbt över tre miljoner följare. Men plötsligt slutade Miranda, 25, dyka upp på systrarnas gemensamma Tiktok-konto. Nu påstår hennes syster att hon har kidnappats av en mystisk sekt.

Miranda Derrick.
Foto: itsmirandaderrick / Instagram

Enligt the Daily Beast, var det i slutet på förra månaden då Melanie publicerade en video på Instagram där hon och deras föräldrar avslöjade att familjen inte har sett eller talat med Miranda sedan januari 2021. 

– Det har varit det värsta året i mitt liv, säger Melanie Wilking, 22, i videon. 

Miranda lämnade familjen efter att hon skrivit på för en managementfirma i Los Angeles kallad 7M Films – en organisation som påstås ha kopplingar till den kristna sekten the Seven Mountain Mandate.

Familjen Wilking är nu övertygad om att sekten försöker konvertera unga Tiktok-dansare som Miranda. 

https://www.instagram.com/p/CaYQL7dJ9DR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=288345e3-f47b-496f-bba6-071cb351d206

Sektens mål: Vill rensa samhället från ”demoner och häxkonst”

Inom the Seven Mountain Mandate tror man att en grupp med ”självutnämnda apostlar” planerar att uppfylla en biblisk profetia om att ”rensa alla samhällets institutioner från demoner och häxkonst”, skriver nöjessajten Gawker.  

Trots att sekten har relativt få medlemmar har de redan lyckats infiltrera den högsta institutionen som finns i USA. Under Donald Trumps tid i Vita huset agerade nämligen den tidigare sektanhängaren Paula White som presidentens ”spirituella rådgivare”, skriver the Daily Beast.  

Sektanhängaren Paula White ansågs vara en av Donald Trumps ”spirituella rådgivare” under hans tid i Vita huset.
Foto: Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN

”De förstör människor helt”

7M Films förnekar kopplingarna till sekten och menar att ”7M” inte står för ”Seven Mountain” utan ”Millenium”. 

Men enligt the Daily Beast har företaget tydliga kopplingar till den så kallade Shekinah-kyrkan och dess pastor Robert Shinn, som har anklagats för att predika budskap som liknar sektens lära. 

2009 stämdes Shinn av den tidigare församlingsmedlem, Lydia Chung, som påstår att hon hölls isolerad och hjärntvättad av pastorn som också ska ha lurat henne på nästan 4 miljoner dollar.

Chung förlorade målet, men vidhåller att Shinn inte bedriver kyrkan med goda intentioner: 

”Det här är en sekt”, säger hon till the Daily Beast, ”De förstör människor helt”. 

Mirandas svar: Anklagar familjen för rasism 

Familjens Instagram-video om Miranda fick snabbt spridning på sociala medier och snart hade Miranda delat med sig av sin egen version av händelserna.

I ett inlägg på Instagram skriver Miranda att hon ”inte gått med i någon religiös sekt” och hävdar att det var hon som först skapade systrarnas populära Tiktok-konto och att Melanie sedan ”slängde ut henne från det”. 

Miranda Derrick har fortsatt lägga upp dansvideos på Instagram och Tiktok tillsammans med maken James och deras kolleger på 7M Films.
Foto: itsmirandaderrick / Instagram
Både James och Miranda Derrick hävdar att Mirandas familj ogillar deras relation på grund av James hudfärg.
Foto: itsmirandaderrick / Instagram

Miranda, som bytte efternamn efter att ha gift sig med pojkvännen James Derrick, påstår att hon inte slutade prata med sin familj för att 7M Films förbjudit henne från det – utan på grund av familjen ringt polisen med falska anklagelser mot hennes pojkvän för att de ogillar att han är svart, skriver Gawker. 

”När jag stack, bestämde dem sig för att ringa polisen på James och sade att min svarta pojkvän hade kidnappat och misshandlat mig”, skriver hon i inlägget. 

Familjen har förnekat påståendena om att de skulle ogilla James på grund av hans hudfärg och påpekar att även Mirandas syster Melanie dejtar en svart man, skriver the Daily Beast.

Elina Mäkinen gör succé i sociala medier – tar simturer i isvattnet i upp mot 17 minuter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.