Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiktok raderar videoklipp efter livsfarliga trenden

Foto: Shutterstock

Två personer uppges ha dött och många har skadats svårt av det populära skämtet som sprids på Tiktok och Youtube.

Nu delar en mamma med sig bilder av sin skadade son som utsattes i skolan.

”Han landade hårt på ryggen och huvudet”, skriver hon på Facebook.

Över hela världen har ungdomar skadats svårt efter att de utmanats i det så kallade ”skull breaker challenge” eller ”jump trip challenge”. Minst två personer har fallit så illa att de dött av sina skador, skriver The Mirror.

Det går ut på att två personer ställer sig bredvid en tredje och utmanar den till att hoppa så högt som möjligt. När det intet ont anandes offret hoppar slår de andra två undan benen och personen landar på ryggraden, eller i värsta fall nacken och huvudet.

Skull breaker challenge sprids på Tiktok och Youtube

Flera internationella medier har rapporterat om trenden, som ska uppfattas som ett skämt men har fått sjukvårdspersonal att varna för att det kan leda till allvarlig skada. Den som landar illa kan få hjärnskakning, frakturer, hjärnblödning eller alltså, i värsta fall döden, skriver The Mirror.

https://www.facebook.com/vclifton3/posts/2731016426979705

En av alla som råkat illa ut är amerikanska 12-årigen Aidan, vars mamma Valerie Hodson nu går ut och berättar om händelsen – och varnar för hur illa det kan gå.

”Min son ombads vara med i en hopptävling med två av sina 'vänner'. När han hoppade sparkade de två pojkarna honom så hårt de kunde”, skriver hon på Facebook.

Hennes son skadades efter trenden på Tiktok

Aidan landade på ryggen och huvudet och när han försökte ta sig upp tappade han medvetandet och föll framåt på ansiktet, enligt mamman.

”Han behövde sys i ansiktet och fick skador på huvudet och svåra skärsår i munnen”, skriver Valerie Hodson, och poängterar att hennes son inte visste om vad skämtet gick ut på.

En representant för Tiktok säger till brittiska Daily star att företaget nu tar bort filmklipp med utmaningen från sin plattform, men tidningen konstaterar att det hela tiden laddas upp nya.

Visste du det här om appen TikTok?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.