Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiktok agerar – för att öka säkerheten för de yngsta

Tiktok agerar gällande de allra yngsta användarna.
Foto: COSTFOTO / EPA / TT / WANG JIANFENG / COSTFOTO/SIPA US SIPA USA
Förändringarna gäller främst användare i åldern 13-15.

Tiktok genomför en förändring för att öka tryggheten och säkerheten bland den populära appens yngre användare.

När användare i åldern 13-15 skapar ett nytt konto på Tiktok kommer standardinställningen gällande sekretess från och med nu att vara satt till ”privat”.

Det innebär att användaren behöver godkänna vilka som kan se det material som läggs upp. Såvida inte användaren väljer att göra sitt konto ”offentligt”.

– Vi vill att våra yngre användare ska kunna fatta välgrundade beslut om vad och med vilka de väljer att dela, vilket inkluderar om de vill göra sitt konto offentligt. Genom att engagera dem tidigt i deras integritetsresa kan vi göra det möjligt för dem att fatta mer medvetna beslut om deras integritet online, säger Elaine Fox, integritetschef på TikTok.

Tiktok inför även ytterligare förändringar.

Videoklipp av användare i åldrarna 13-15 kan numera bara kommenteras av ”vänner”. Alternativet ”alla” tas därmed bort. 

Dessutom inför man en åldersgräns gällande vilka videoklipp som kan laddas ner av andra användare. För att ladda ner en upplagd video måste den skapande användaren vara över 16 år gammal.

Slutligen kommer funktionen ”Föreslå ditt konto till andra” att stängas av för användare i åldrarna 13–15. 

Ica-butikens succé på Tiktok – med flera miljoner visningar:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.