Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tiggare gav pengar till barnens insamling

Elevrådet på Johannesbäcksskolan fick oväntad hjälp när de samlade in pengar till Musikhjälpen.

Elevrådet på Johannesbäcksskolan i Uppsala samlade in pengar till Musikhjälpen genom att anordna loppis och sälja fikabröd. När de skulle lämna över pengarna möttes de av någonting som rörde dem till tårar.

En tiggande kvinna sträckte fram de kronor hon hade i sin pappmugg och la dem i deras insamlingsbössa.

– Jag blir alldeles skakig i rösten bara jag pratar om det, säger Maria Johansson, 35, ansvarig för elevrådet.

Elevrådet på Johannesbäcksskolan, en sär- och grundskola för låg- och mellanstadiet, har engagerat sig i årets Musikhjälpen. Genom att anordna loppis och fikaförsäljning har elevrådet samlat in hela 5 600 kronor för att hjälpa till att stoppa spridningen av hiv.

I år står den omtalade Musikhjälpen-buren på Stora torget i Uppsala. I den har Petter Alexis Askergren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor suttit instängda sedan i måndags kväll och varit programledare för programmet som ses av hundratusentals svenskar. Under torsdagen begav sig därför elevrådet tillsammans med klassföreståndaren Maria Johansson, som även är ansvarig för elevrådet, ner till Stora torget i Uppsala för att lämna över pengarna som de hade lagt i insamlingsbössor.

"Blir skakig i rösten"

Men väl framme hände någonting som fick de att bli mållösa. När de kom fram till buren påkallade en tiggande kvinna deras uppmärksamhet. När de gick fram till henne tog hon pengar ur sin pappmugg och la dem i barnens insamlingsbössa.

– Kvinnan satt precis vid buren, så hon kan inte ha undgått att veta vad Musikhjälpen är och vad det handlade om i år, säger Maria Johansson till Expressen och fortsätter:

– Jag blir alldeles skakig i rösten bara jag pratar om det.

"Hon bara log"

Både hon och barnen blev väldigt rörda över den tiggande kvinnans gest. Hon har själv väldigt lite, men ville ändå hjälpa andra.

– Det var elevrådets sekreterare, en sjätteklassare, som räckte fram bössan. Hon blev så rörd att hon nästan började gråta.

De tackade kvinnan så mycket för hennes bidrag och hjärtvärmande gest. Men kvinnan själv gjorde ingen stor sak av det.

– Hon bara log och skickade oss vidare fram till buren, säger Maria Johansson.