Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tigern ska dö - för att bli vin

Den här tigern har fötts upp enbart för att slaktas. Av tigrarnas ben görs ett vin som påståslindar ledvärk.Foto: Scanpix
LONDON. En kinesisk djurpark anklagas för att föda upp tigrar för att göra vin av dem.
Djurparken säljer dessutom tigerkött på sin restaurang.
Xiongsen-djurparken i Kina föder upp hundratals tigrar som aldrig lämnar sina trånga burar. Tigrarna göds
i stället för slakt, för att bli lunchmat, uppger Daily Mail.
På djurparkens restaurang kan man beställa strimlad tiger med ingefära och grönsaker. På menyn finns flera rätter med utrotningshotade djur.
– Tigerköttet kommer härifrån. Det är så vi tjänar pengar, säger en anställd till Daily Mail.
– Vi säljer även lejonkött, björntass, krokodil och orm.

Benen ruttnar i risvin

Gästerna kan skölja ned allt med ”Tigervin”.
Tigerns ben får ruttna i risvin i upp till nio år. Vätskan säljs sedan som ett vin som uppges hjälpa mot ledvärk och reumatism. Avslöjandet får stor uppmärksamhet i brittisk press.
Kinesiska myndigheter uppger att djurparker som Xiongsen arbetar för att tigrarna en dag ska kunna återvända till sin naturliga miljö.

Myndigheter blundar

Men enligt Daily Mails källa så är de medvetna om tigerslakten.
– När myndigheterna kommer så ser vi till att slakta en tiger så att vi har färskt kött, säger källan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.