Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiffany Trumps lyxresa kostar 190 000 kronor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tiffany Trump är Donald Trumps fjärde barn.
Foto: ANDREA RENAULT / POLARIS POLARIS IMAGES
Tiffany tillsammans med flera av medlemmarna i familjen Trump.
Foto: Ap / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Tiffany Trump, Donald Trumps fjärde barn, besökte anrika filmfestivalen i Cannes i Frankrike. 

Det blev en dyr resa för skattebetalarna hemma i USA. Bara hotellkostnaden för säkerhetsvakterna uppges ha gått loss på nära 200 000 kronor. 

President Donald Trumps andra dotter, Tiffany Trump som han har med Marla Maples, besökte Cannes för den 72:a filmfestivalen i staden i södra Frankrike. Med på resan var Tiffanys pojkvän Michael Boulos och paret ska ha stannat över helgen. 

Enligt Quartz kostade resan de amerikanska skattebetalarna minst 20 000 dollar, cirka 190 000 svenska kronor, bara för hotellräkningen. 

Paret såg glada ut och log stort mot paparazzifotograferna när de syntes till utanför det femstjärniga hotellet Hotel Barrière Le Majestic på franska rivieran, har Daily Mail rapporterat.

Precis som med alla Donald Trumps fem barn involverar även Tiffanys resor en kostnad för säkerhetspersonal. 

”Kan inte diskutera siffror”

Enligt Quartz visar en faktura en siffra på 19 213 dollar för hotellrum på Marriott, märkt under ”Tiffany Trumps resa till Cannes 17 till 20 maj 2019”. Det ska alltså ha varit en tre nätter lång vistelse för presidentdotterns säkerhetsteam. 

Trumporganisationen har inte svarat på förfrågningar om en kommentar. En talesperson för Secret Service, Julia McMurray, sa till Quartz:

– Av operativa säkerhetsskäl kan Secret Service inte diskutera meningen, metoder, resurser, kostnader eller siffror som vi använder för att utföra vårt beskyddande ansvar. 

Men det är inte första gången som Tiffany Trumps resor har kostat skattebetalarna pengar. I mars i år åkte hon och pojkvännen till Serbien, en resa som kostade skattebetlarna över 200 000 kronor för säkerhetspersonalen. 

https://www.instagram.com/p/BuDfqMmhoGY/

2017 åkte paret till Budapest, Ungern och även då gick det loss på runt 200 000 kronor. 

Ingen av dessa resor var officiella statsuppdrag. Tiffany Trump deltar nämligen sällan på officiella event. Nyligen satt hon dock med sina halvbröder Donald Trump junior och Eric Trump, och med halvsystern Ivanka Trump, under ett event i februari. 

Ivanka Trumps dyra semester

Den amerikanska presidentens närmaste familj är berättigad till Secret Service-skydd. Detta skydd omfattar resor, logi och transport för agenter som ska skydda dem. Däremot är det ovanligt att en sittande president har fyra barn, särskilt fyra stycken med en så glamorös livsstil. 

När Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner, här med barnen Joseph och Arabella Kushner, semestrar åker säkerhetsvakterna med.
Foto: AP/TT

I april 2017 kostade en affärsresa till Irland för Eric Trump nästan 40 000 kronor för limousiner och 100 000 kronor för hotell. En annan affärsresa, denna gång till Förenade Arabemiraten, för de båda bröderna kostade skattebetalarna över 2 miljoner kronor. 

I augusti i år fick skattebetalarna stå för över en halv miljon kronor när Ivanka Trump och hennes man Jared Kushner semestrade i Dominikanska republiken. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.