Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiffany Trump tar ett steg fram – ut i strålkastarljuset

Tiffany Trump tillsammans med Donald Trump jr, Donald Trump och Melania Trump under Republikanernas partikom
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tiffany Trump tog ett steg framåt under Republikanernas nyligen avslutade partikonvent.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon är en doldis jämfört med sina äldre syskon – särskilt storasystern Ivanka.

Men under Republikanernas just avslutade partikonvent tog Tiffany Trump, Donald Trumps yngsta dotter, en plats mitt i manegen.

– Min generation står inför en osäker framtid, och undrar vilken slags land vi vill leva i, sade Tiffany Trump.

På Republikanernas konvent stod den ena kvinnan efter den andra i talarstolen – allt för att frammana en mjukare bild av partiet och Donald Trump. 

Mest nedtonad var USA:s första dam, Melania Trump, när hon valde att avstå från attacker på motståndarna – ”jag uppmanar människor till att samlas under civiliserade former så att vi arbeta mot och leva upp till våra amerikanska ideal”.

Som god tvåa får Tiffany Trump, presidentens yngsta dotter, anses ha kommit. 

På partikonventet för fyra år sedan förklarade hon för världen vilken bra far han var under hennes uppväxt. Detta trots att Tiffany Trump vid andra tillfällen har konstaterat hur lite närvarande Donald Trump var när hon var liten.

Tiffany Trump: ”Han kommer göra det igen”

Nu, 2020, fortsatte hon att hylla honom:

– Jag kan relatera till många av er som kanske söker jobb. Min far byggde en blomstrande ekonomi en gång, och tro mig, han kommer att göra det igen.

Som nyutexaminerad student valde Tiffany Trump också att tala om den framtid som hon menar väntar USA:s ungdomar.

– Som så många studenter i hela världen tog jag min examen från min juridikutbildning under pandemin. Vår generation har det gemensamt att vi ställs inför en framtid i osäkra tider. Och många av oss funderar över vilket slags land vi vill leva i.

26-åriga Tiffany Trump, född 13 oktober 1993 i West Palm Beach, Florida, var under en tid fotomodell. Hon har nyligen avslutat juristprogrammet vid Georgetown University. Mamman är Marla Maples. 

Tiffany Trump har valt ett liv i skuggan

Medan storasyster Ivanka Trump har en aktiv roll i Vita huset, har Tiffany Trump valt att ligga betydligt lägre.

– Jag fick chansen att vara ett normalt barn utanför strålkastarnas sken medan mina syskon växte upp i New York. De hade alltid mediernas ögon på sig, förklarade hon i en intervju med Daily Mail 2013.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.