Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiffany och Ivanka – så olika liv lever systrarna

Trump pratade 2018 om Ivanka som potentiell FN-ambassadör: ”Skulle vara dynamit”, sa han.
Tiffany Trump.Foto: ANDREA RENAULT / POLARIS POLARIS IMAGES
Ivanka Trump.Foto: ALESSANDRO SERRANO'/SHUTTERSTOCK / ALESSANDRO SERRANO'/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Pappa Donald Trump.Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ivanka och Tiffany Trump är den amerikanska presidentens förmögna döttrar.

Lyxliv, rika män och välfyllda plånböcker har de gemensamt – men relationen med pappa Trump tycks skilja sig åt rejält.

”Jag har tidigare sagt att jag kanske hade dejtat henne om hon inte var min dotter”, sa Donald Trump om Ivanka i ett tv-program 2006 – samtidigt som han har anklagats för att ha kallat Tiffany överviktig.

Ivanka Trump, 37, är den amerikanska presidenten Donald Trumps förstfödda barn. Dottern är gift med affärsmannen Jared Kushner, och paret tjänade 1,3 miljarder kronor förra året – vid sidan av jobbet som rådgivare åt Donald Trump. Pengarna kom bland annat från aktier, fastigheter och ett bokkontrakt. Ivankas mamma, Ivana Trump, var presidentens första hustru och de två skilde sig efter att han haft en affär med skådespelaren och tv-personligheten Marla Maples.

Trump gifte sig senare med Marla Maples och tillsammans har de dottern Tiffany Trump, 26. Äktenskapet varade mellan 1993 och 1999. Under större delen av sin uppväxt bodde Tiffany bara tillsammans med sin mamma och de två har en nära relation.

– Hon gav mig chansen att få en normal barndom, har Tiffany tidigare sagt till People.

Relationen med pappa Donald är enligt uppgifter mer ansträngd.

Tiffany Trump tillsammans med mamma Marla Maples.Foto: Privat / Instagram

Tidigare under året gick hon ut med att hon hittat kärleken i den libanesiske miljardären Michael Boulos, 25. Han är son till den förmögna affärsmannen Massad Boulos, som enligt Page Six driver en miljardverksamhet i Nigeria – bland annat inom fordonsbranschen.

Armband för sex miljoner kronor

I somras var de två halvsystrarna i London på en gemensam familjeresa. Brittiska The Sun noterade att Tiffany hade på sig en svart keps och glittriga, rosa skor – samtidigt som hennes syster var elegant klädd i en vacker klänning. Det är på många sätt en talande bild för skillnaden mellan de två förmögna kvinnorna.

Man ska dock inte få för sig att Tiffany ratar lyxiga varor – tvärtom. Enligt Hollywood Life besökte Tiffany Trump och hennes libanesiska miljardärspojkvän en juvelerare i London under visiten. Tiffany nöjde sig med ett armband med diamanter för en halv miljon brittiska pund, motsvarande nästan sex miljoner svenska kronor.

https://www.instagram.com/p/BsOWOLWhGZG/

Systrarna umgås med kändiseliten

Ivanka Trump frotterar sig ofta med kändisar. Bland hennes bekantskaper återfinns stora namn som Hugh Jackman, Natalie Portman, Karlie Kloss och Chelsea Clinton, dotter till Bill och Hillary Clinton.

Chelsea har dock sagt att de inte har hörts på ”väldigt länge”.

– Jag har varit väldigt tydlig med mitt motstånd mot president Trump och den här regeringen, har Chelsea Clinton sagt i en intervju med magasinet Marie Claire.

Inte heller Tiffany Trump har legat på latsidan när det kommer till att umgås med kändisar – en av hennes mest berömda vänner är skandalskådisen Lindsay Lohan. Tiffany och hennes elitgäng har kallats ”the snap pack” eftersom de ofta delar mig sig av bilder på sig själva i sociala medier och regelbundet fastnar på paparazzi-fotografernas bilder.

Ivanka Trump har haft ett betydligt lugnare liv än halvsystern Tiffany, som ofta har setts festa med ”the snap pack”. 

Det var på vännen Lindsay Lohans nattklubb på den grekiska ön Mykonos som Tiffany träffade sin rika pojkvän.

– Jag var inte där när de träffades. Jag känner honom och jag känner henne, men jag vet inte vad som hände, har Lindsay Lohan tidigare sagt till People Magazine.

Systrarnas relation med pappa Trump

I månadsskiftet mellan augusti och september sparkade Donald Trump sin sekreterare Madeleine Westerhout. Anledningen var att hon läckt uppgifter om Ivanka och Tiffany på en middag med journalister.

Enligt två källor med insyn i händelsen sa Madeleine Westerhout bland annat att hon hade en bättre relation med presidenten än hans egna döttrar, att Trump inte skulle kunna peka ut Tiffany i en större grupp människor samt att han inte gillade att vara med på bild tillsammans med dottern eftersom han anser att hon är överviktig.

Presidenten ska enligt uppgifter till Politico då ha talat med Tiffany Trump på telefon och försäkrat henne om att han aldrig sagt något elakt om henne.

– Jag älskar Tiffany, sa Trump.

Men enligt The Sun är det Ivanka som är presidentens favorit. Hon arbetar som Trumps rådgivare och har medverkat i hans tidigare tv-program ”The Apprentice”.

När hon var 16 deltog hon i en skönhetstävling. Trump ska då ha frågat en tidigare vinnare: ”Tycker du inte att min dotter är het? Visst är hon det?”

Han har också sagt att Ivanka har en fin figur.

– Jag kanske hade dejtat henne om hon inte var min dotter, sa Trump i tv-programmet ”The View” 2006.

Skandalen som skakade om Ivanka Trump

Under 2017 ska Ivanka Trump ha skickat hundratals mejl om statsangelägenheter via en privat mejladress, rapporterade Washington Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.