Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidningens ledare: ”Stöttar två kandidater i valet”

Elizabeth Warren.
Foto: JOHN NOWAK / POLARIS POLARIS IMAGES
Amy Klobuchar.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

För första gången någonsin har New York Times ledarsida visat stöd för två kandidater i primärvalet i USA.

Ledarsidan anser Elizabeth Warren och Amy Klobuchar vara ”bäst utrustade för att leda debatten”.

”Må bästa kvinna vinna.”, skriver ledarsidan vidare.

Inför det stundade valet i USA i höst ska primärval hållas för att utse vilken representant från Demokraterna som ska utmana den sittande presidenten Donald Trump.

Nu har den amerikanska dagstidningen New York Times ledarsida för första gången gått ut med att de stöttar två kandidater.

I en lång text som publicerades på hemsidan på söndagen undertecknat ledarsidan uttrycker de stöd för demokraterna Elizabeth Warren och Amy Klobuchar.

Ledarsidan menar att de väljer att stötta två kandidater med argumentet att det ”i denna farliga stund, både de radikala och realistiska modellerna garanterar allvarligt övervägande. Av detta skäl, bryter vi konventionen och ställer oss bakom inte bara en, utan två, kandidater.” 

Stod bakom Clinton

Amy Klobuchar kommenterade stödet från tidningen på Twitter. Elizabeth Warren gjorde detsamma och påpekade även de båda kandidaternas valrekord.

https://twitter.com/amyklobuchar/status/1219109525480988672https://twitter.com/ewarren/status/1219121711460835328

En ära!”, skriver Amy Klobuchar på Twitter.

Så jag antar att både @AmyKlobuchar och jag nu är obesegrade i valen och obesegrade stödet av New York Times!”, skriver Elizabeth Warren på Twitter.

New York Times började visa stöd för presidentkandidater redan 1860. Vid det förra presidentvalet i USA, 2016, stod tidningen bakom Hillary Clinton.

Donald Trumps nya attack mot Joe Biden

Hånet: ”Förstod hur man ska kyssa Obamas rumpa”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.