Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare Vita huset-läkaren: Biden kommer behöva avgå

Kraftig ökning av covid-19 i USA
Dr. Ronny Jackson, kongressledamot för Republikanerna.
Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Joe Biden.
Foto: KEN CEDENO/UPI/SHUTTERSTOCK / KEN CEDENO/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Joe Biden borde avgå – hans mentala hälsa är för dålig, anser republikanen Ronny Jackson, som varit läkare åt Barack Obama och Donald Trump.

Han vill att Joe Biden ska ta ett kognitivt test. 

Joe Bidens mentala hälsa har varit ifrågasatt sedan en längre tid tillbaka. Kritiker, främst republikaner, tycker att han är för gammal och virrig för att styra landet.

Som exempel har han mumlat och tappat bort sig när han ska svara på frågor och fått använda minneskort för att komma ihåg enklare fakta. Vid ett väljarmöte tidigare i veckan gjorde han flera osammanhängande uttalanden.

”Något är fel på mannen”

En person som stämmer in i kören är den republikanske kongressledamoten Ronny Jackson, som varit läkare åt både Barack Obama och Donald Trump.

– Vad händer nu? De som krävde att Trump skulle ta ett kognitivt test, vad håller de på med? Något är seriöst fel på mannen, säger han till Fox News.

”Kommer att avgå”

Ronny Jackson har tidigare kritiserat Biden. Han tycker att presidenten ska ta ett kognitivt test, och tror att det är sannolikt att den 46:e presidenten kan tvingas att avgå.

– Han kommer antingen att avgå, eller så använder någon 25:e tillägget mot honom, fortsätter han i Fox News.

Enligt det 25:e tillägget till konstitutionen kan presidenten avsättas om vicepresidenten och en majoritet av hans ministrar bedömer att han inte är i skick att styra landet.

Här förväxlar USA:s president Putin med Trump

Säger fel namn på pressträffen – inser missen.

Läkarens obehagliga samtal med Trump

Läkaren Deborah Birx arbetade i tidigare president Donald Trumps covid-19 stab. I en CNN-dokumentär avslöjar hon nu att hon fick ett mycket hotfullt samtal av Trump efter att hon talat klarspråk om faran med pandemin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.