Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare Tory-kandidat går över till liberaldemokraterna

Boris Johnsons beslut efter högljudda debatten.
Foto: MATTHEW CHATTLE/SHUTTERSTOCK / MATTHEW CHATTLE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Boris Johnson. Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Den före detta partiledarkandidaten för det konservativa Tory-partiet, Sam Gyimah, går över till Liberaldemokraterna, enligt Sky News.

Detta kommer efter den den första dagen av partiets konferens i Bournemouth.

– Jag är utstött ur Tory-partiet, säger Gyimah till The Guardian.

Sam Gyimah är den tredje konservativa partiledamoten som ansluter sig till liberaldemokraterna på en månad.

Brexitdebatten i fortsätter att splittra det konservativa Tory-partiet i det brittiska underhuset. Den före detta universitetsministern och konservativa partiledarkandidaten Sam Gyimah blir liberaldemokraternas senaste rekrytering i underhuset.

Gyimah är en av de 20 Toryparlamentariker som uteslöts ur det konservativa partiet efter att ha röstat mot regeringen i frågan om ett avtalslöst brexit, tidigare denna månad.

På lördagskvällen firas han in som liberaldemokraternas 18:e partiledamot, enligt Sky News.

”Har kämpat för Tory-partiet”

– Jag har kämpat för Tory-partiet. Det är tråkigt att jag befinner mig i ett vägskäl. Men det är brexit. Det har splittrat familjer. Landet är tudelat. Det här är en enorm fellinje, säger Sam Gyimah till The Guardian.

Sam Gyimah var universitetsminister men meddelade sin avgång i samband med att han konstaterade att han inte kunde stå bakom Torypartiets före detta ledare Theresa May:s brexitavtal.

Så sent som i juni kandiderade han mot Storbritanniens nuvarande premiärminister Boris Johnson i Tory-partiets partiledarval.

Han förespråkade en andra folkomröstning om EU men drog tillbaka sin kandidatur efter bara åtta dagar och innan Tory-parlamentsledamöternas första omröstning.

Senast i juni var han en av Tory-partiets toppkandidater men nu menar han att partiet dom han har lagt ner 20 år av sitt liv i, håller på att upplösas.