Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare skämtattacker mot makthavare

Statsminister Carl Bildt blir 1993 överfallen av en berusad man. Mannen kastar en matlåda i ansiktet på honom utan att livvakterna hinner ingripa. Här sitter han och Anne Wibble strax efter attacken.
Foto: Hansen Paul
Vid ett EU-möte i Lund i mars 2001 kastar demonstranter tårtor i nacken på Leif Pagrotsky och EU-parlamentarikern Marit Paulsen. - Obehagligt, sa en skakad handelsminister efteråt.
Bara en månad senare, i april 2001, lyckas ungdomar kasta en tårta i ansiktet på finansminister Bosse Ringholm under den traditionsenliga promenaden för att presentera budgeten.
Foto: Jonasson Kenneth
I september 2001 tar sig en ung man fram till kungen och trycker en tårta i ansiktet på honom. Mannen döms senare till dagsböter för ofredande och högmålsbrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.