Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare FBI-chefens attack: ”Är skamlig”

Donald Trump har tidigare kritiserat före detta FBI-chefen James Comey. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu slår han tillbaka. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN
På måndagen förhördes den tidigare FBI-chefen av kongressen. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har tidigare kritiserat FBI.

Nu får både presidenten och hans kamrater i Republikanska partiet hård kritik av tidigare FBI-chefen James Comey.

– Deras tystnad är skamlig, säger han till CNN.

På måndagen förhördes den tidigare FBI-chefen James Comey av den amerikanska kongressen. 

Efter förhöret gick han till hård attack mot republikaner som inte stått upp för FBI och bemött Donald Trumps hårda kritik.

– Människor som vet bättre, inklusive republikaner inom byrån, måste ha modet att stå upp och berätta sanningen, inte att fega ur på grund av taskiga tweets eller av rädsla för deras väljarkår. Det finns en sanning och de berättar inte den, säger han till CNN. 

– Deras tystnad är skamlig. 

 

Tidigare FBI-chefen James Comey. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

James Comeys hårda kritik mot Donald Trump

James Comey förhördes av kongressen angående FBI:s hantering av den tidigare presidentkandidaten Hillary Clintons e-post-utredning samt utredningen gällande eventuell rysk påverkan på det amerikanska presidentvalet 2016. 

– FBI:s rykte har fått sig en hård törn på grund av att USA:s president konstant har ljugit om den, säger James Comey till CNN. 

Enligt CNN fick James Comey bland annat svara på frågor om varför han inte följde Donald Trumps önskan och meddelade att presidenten inte utreddes. Den tidigare FBI-chefen uppgav att han valde att inte göra det med hänsyn till att det skulle kunna komma att ändras längre fram i tiden. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1071760971088228352?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1071760971088228352&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fnyheter%2Fcomeys-utspel-trump-maste-besegras-2020%2F

Donald Trump har tidigare anklagat James Comey för att ha ljugit under ett vittnesmål.

Läckande James Comey måste ha slagit ett rekord i vem som ljugit mest för kongressen på en dag”, skrev Donald Trump.

I en annan tweet påstod Trump att Comey vid 245 tillfällen sagt till utredarna att han ”inte visste, inte kunde erinra sig eller inte kunde komma ihåg” saker när han blev tillfrågad”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.