Tidigare anhållen för mord har släppts

Publicerad

Under gårdagen inträffade ett mord på en 25-årig man i Ockelbo, Gävleborg.

Larmet ringdes in av en man i 60-årsåldern, som senare anhölls skäligen misstänkt för mord.

Men enligt åklagarmyndigheten släpptes mannen under söndagseftermiddagen.

– Allt tyder på att dödsfallet var missbruks- eller sjukdomsrelaterat, säger Ann Öberg vid åklagarmyndigheten.

Det var under gårdagen som polisen vid lunchtid fick ett larm om att mannen hade hittat en 25-årig vän död i sin lägenhet.

Mannen i 60-årsåldern greps eftersom polisen inte kunde utesluta brott, och efter förhör kunde han under lördagskvällen anhållas, skäligen misstänkt för mord.

Mannen själv förnekade dock brott.

Förundersökning fortgår

Under söndagseftermiddagen kom det uppgifter att mannen i hade släppts, strax efter klockan halv tre.

– Allt tyder på att dödsfallet var missbruks- eller sjukdomsrelaterat, med andra ord handlar det sannolikt inte om ett våldsbrott säger Ann Öberg.

Förundersökningen pågår dock fortfarande och polisen kan inte utesluta att ett brott har begåtts.

– En förundersökning läggs inte ner förrän man har genomfört en obduktion. Det hela ligger därför lite på is just nu, säger Ann Öberg.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag