Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump hade förluster på 800 miljoner kronor

Bild från The Apprentice.Foto: KANAL 5

Tv-serien ”The Apprentice” visade Donald Trump som en miljardär som kämpat hårt för sin framgång.

I själva verket hade han förluster på 90 miljoner dollar i sina huvudföretag – och började tjänade pengar på uppmärksamheten från serien, skriver New York Times.

Efter tidningens granskning av inkomstdeklarationerna tror hans tidigare advokat Michael Cohen att presidenten kan få fängelse.

Donald Trumps skattedokument visar på ”kroniska förluster och år av skatteplanering”, enligt New York Times, som gått igenom hans skattedeklarationer från de två senaste decennierna. 

De visar också att presidenten bara betalat inkomstskatt under fem av de senaste 15 åren.

Michael Cohen, Donald Trumps tidigare advokat som dömdes till fängelse för kampanjbrott, tror att Trumps skattehantering kan leda till åtal.

– Jag tror att han kan bli den första presidenten som går rakt från Vita huset till fängelset, och jag tror inte heller att han kommer göra det ensam, säger han i en intervju med MSNBC.

Tjänade stora pengar på tv-serien

Tv-serien ”The Apprentice” där Trump skildrades som en stenrik fastighetsmogul skapade också en livlina för honom ekonomiskt, skriver tidningen.

I själva verket hade han rapporterat nettoförluster på nästan 90 miljoner dollar i sin deklaration precis efter premiären 2004.

– Vi gick genom kontoren och såg slitna möbler överallt, berättar Bill Pruitt, en av producenterna, och säger att deras jobb var att få verksamheten att se framfångsrik ut.

Trumps skattedeklarationer visar att han tjänade 197 miljoner dollar för att medverka i serien under 16 år. Men han tjänade också 230 miljoner dollar på olika avtal i samband med serien. Bland annat för att göra reklam för Domino’s Pizza och Oreos, rapporterar New York Times. 

Pengarna använde han bland annat till golfanläggningar, som sedan gick back med miljontals dollar per år.

Judd Deere, talesperson i Vita huset, säger att artikeln är ”ytterligare en politiskt motiverat” inlägg för att skada Trump innan den första stora presidentvalsdebatten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.