Thor tillsammans med mamma Mia Danielsson.
Thor tillsammans med mamma Mia Danielsson.

Thor, 1, hemma i Sverige igen

Publicerad
Uppdaterad
I över två månader letade Mia Danielsson, 29, efter sin son Thor.
Till slut hittades han - i Guatemala.
På lördagseftermiddagen landade Mia Danielsson och Thor på Arlanda utanför Stockholm.
På Alla hjärtans dag i år försvann svenskamerikanske Thor, 17 månader. Han kidnappades av sin pappa, efter en jobbig skilsmässa.
Mia Danielsson tilldömdes vårdnaden i en amerikansk domstol, vilket Thors pappa fick reda på under ett fyra timmar långt umgänge med sin son – och flydde.

Spreds på nätet

Under två månader visste Mia Danielsson inte var hennes son fanns. Jakten gick över hela världen med hjälp av bloggar och Facebookgrupper och ett upprop som spreds på nätet:
Find Baby Thor – hitta Thor.
För en dryg vecka sedan fick hon ett samtal i det tillfälliga hemmet i Los Angeles, från amerikanska myndigheter:
- De sa: ”Vi vet var Thor är. Ta med alla domstolspapper och sätt dig på ett plan till Guatemala”, berättade Mia Danielsson då för Expressen.se.

Landade på Arlanda

Efter många om, men och märkliga vändningar, i en miljö som hon upplevde som ogästvänlig, kunde hon efter några dagar återförenas med sin älskade son.
Strax efter 14.00 på lördagseftermiddagen landade Mia Danielsson och Thor i Stockholm – för att börja om på nytt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag