Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thomas mördades på skolgården av sina vänner

Hennes son Thomas Michelsen, 15, mördades på skolgården av två kamrater.
I förhör berättade de hur rollspelen gav dem självförtroende att utföra mordet.
Thomas Michelsen skulle ha fyllt 24 år i år. Men kvällen den 20 november 1994 gick han till videoaffären med två av sina bästa vänner. Det slutade med att han slos ihjäl med en planka och en sten på skolgården. Mordet var planerat sen länge. Bröderna, då 16 och 17, redogjorde i polisförhören om hur de planerade detaljer kring dådet. - Jag kommer aldrig att kunna förstå vad som får människor att göra något liknande, säger Inger Borg-Svensson, mamma till Thomas. Spelade rollspel Thomas och bröderna hade under en längre tid spelat rollspel som kunde innehålla mycket död och mord. Thomas intresse för rollspelen avtog, och bröderna började störa sig på honom. - Thomas hade börjat söka sig till ett nytt umgänge, han hade en flickvän. De andra pojkarna stod mera still i sin utveckling, säger Inger Borg-Svensson. I förhör beskriver bröderna hur ett av syftena med mordet var att uppnå den största kick som man kan få. De båda bröderna dömdes till sex års fängelse för mordet på Thomas Michelsen. I dag lever de på samma gata i en stad på Västkusten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.