Thomas Bodström smiter från drogtest

Publicerad
Uppdaterad
Förre justitieministern Thomas Bodström gick med på att låta sig drogtestas.
Tills han fick höra vad sjuksköterskan skulle kolla - då nekade han:
- Äh, jag struntar i det. Jag bara känner det, säger Bodström i ett klipp utlagt på P3 Nyheters sajt.
 När P3 Nyheter frågade justitieutskottets ordförande Thomas Bodström om han gick med på att låta sig drogtestas var han helt säker:
– Om ni ska få drogtesta mig? Ja, ni får gärna drogtesta mig, svarade Bodström och reste sig strax därefter upp och tog av sig kavajen.
Sjuksköterskan förklarade då vilka droger hon skulle titta efter.
– Amfetamin, hasch, opiater, bensodiazepiner. Det är en sticka som man läser av, berättade hon.
Omedelbart efter informationen kovände Thomas Bodström och vägrade ställa upp.
– Men du, äh, jag struntar i det. Jag bara känner det.

"Kände inte för det"

P3:s reporter undrade varför.
– Jag bara kände, jag var för svettig och allting, svarade Bodström.
– Vill du inte ställa upp på…?
– Nej, jag känner inte för det nu.
Än en gång fick Thomas Bodström frågan om varför och svarade:
– Därför att jag kände att det blev lite för personligt här och jag är genomsvettig i min skjorta och allting. Vi kanske kan göra det vid ett senare tillfälle.

Måste hitta rätt balans

Förre justitieministern Thomas Bodström gick med på att låta sig drogtestas. Tills han fick höra vad sjuksköterskan skulle kolla - då nekade han: - Äh, jag struntar i det. Jag bara känner det, säger Bodström i ett klipp utlagt på P3 Nyheters sajt. Foto: Johanna BerglundOkej… Men är det inte viktigt att ställa upp när det i dag sker drogtester på arbetsplatser, i skolor och så? frågade P3:s reporter.
– Jo, det kanske det är. Men jag kände inte för det nu, vid det här tillfället, jag kände det att ta av mig och stå genomsvettig på en toalett med en främmande person. Nej, jag kände helt enkelt inte för det. Så det handlade om min personliga integritet och när det gäller drogtester så tycker jag att det är någonting man verkligen ska hitta rätt balans på och det är också någonting som man måste vara väldigt försiktig med.
Expressen.se har sökt Thomas Bodström, som dock är upptagen under måndagsmorgonen.
I P1 Morgon säger han dock:
- Från början trodde jag att det handlade om ett plåster eller ta ett blodprov. Jag kände att jag helt enkelt inte har någon lust att stå och kissa framför en främmande person, på samma sätt som jag tycker att ungdomar ska slippa det.
- Jag tycker att det är jobbigt att stå och kissa inför en främmande person.
Du hade ingenting att dölja?
- Nej, jag hade ingenting att dölja.

SE HELA KLIPPET FRÅN P3 HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag