Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mördade sin flickvän – när hon ville göra slut

Här är några utrikesnyheter att hålla koll på.
17-årige Thomas Griffiths mördade sin flickvän Ellie Gould i en brutal attack i hennes hem.Foto: SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Ellie Gould hittades död i sitt hem.Foto: GOULD FAMILY /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

17-årige Thomas Griffiths mördade sin flickvän Ellie Gould i en brutal attack i hennes hem. 

Anledningen: Hon ville göra slut. 

Nu har 17-åringen dömts till livstids fängelse, rapporterar Mirror. 

Den 17 år gamla studenten Thomas Griffiths attackerade Ellie Gould i hennes hem i den engelska staden Calne den 3 maj i år. 

I den brutala attacken högg han sin flickvän till döds med ett dussintals knivhugg. Fyra timmar senare kom Ellies pappa hem, för att finna sin dotter död, i en stor blodpöl, på köksgolvet.  

Strax därpå kunde polisen gripa 17-åringen hemma hos en vän, och i augusti erkände han sig skyldig till mord. 

I veckan hölls de slutgiltiga domstolsförhandlingarna och Thomas Griffiths fick läsa upp ett brev han skrivit, där han säger att han ångrar att han dödat någon som ”var så speciell” för honom.  

Gjorde slut

Enligt åklagaren hade Ellie Gould och Thomas Griffiths varit ett par sedan januari i år. Men den 2 maj, dagen innan sin död, skickade Ellie ett meddelande i sociala medier till sina vänner där hon berättade att hon sagt till Thomas att hon ville avsluta deras förhållande, och att han inte hade tagit det särskilt bra. 

Åkte till skolan med mamman

Dagen därpå skjutsades Thomas Griffiths till skolan av sin mamma. Men enligt åklagaren gick han aldrig in. 

I stället tog han bussen hem till Ellie.

Åklagarens teori är att exflickvännen hållit fast vid att de gjort slut, vilket gjorde 17-åringen upprörd och då tog fram en av familjens köksknivar – och högg Ellie i halsen. 

Efter att Ellie förlorat medvetandet ska Thomas Griffiths, enligt åtalet, fortsatt att hugga henne med 13 knivhugg, för att sedan placera kniven i Ellies hals och lagt hennes hand över kniven, i ett försök att få det hela att se ut som ett självmord, skriver Mirror.

Innan 17-åringen lämnade huset försökte han städa bort en del av blodet med handdukar – handdukar som polisen senare hittade i en lada nära Griffiths hem. 

Efter dådet åkte han tillbaka till skolan. Han skrev även till en granne att han hade ett sår i nacken för att han hade självskadebeteende eftersom han mådde så dåligt över uppbrottet med flickvännen, men åklagaren menar att såren uppkommit när Ellie försökt slåss för sitt liv. 

Pappan trodde hon tagit livet av sig

I rätten sa åklagaren att Ellie Goulds pappa till en början trodde att Ellie faktiskt tagit livet av sig. 

Någonting även domaren tog upp under rättegången i veckan, där Thomas Griffiths straff meddelades.

– Det kan inte finnas någon mer fruktansvärd syn för en förälder än den som Ellies far konfronterades med när han kom hem från jobbet den dagen, säger domaren Justice Garnham. 

I en vittnesrapport berättar pappan om hur bilden av dottern liggandes i en pöl av sitt eget blod, med en kniv i halsen förföljer honom. 

– Bilden av Ellie liggandes där på golvet har förföljt mig ända sedan den där eftermiddagen. Den tar över mina tankar när jag försöker sova och kapar mitt medvetande dagtid. 

Läste upp ett brev

Tre veckor efter att Thomas Griffiths gripit erkände han mordet. Under rättegången lästes ett brev som 17-åringen fått möjlighet att skriva om dådet upp. I brevet ber han om ursäkt för all smärta han orsakat både Ellies familj och sin egen.

”Allt jag känner är ånger inför Ellie och hennes familj efter att jag tog en sådan speciell dotter och syster från dem. Jag känner mig förvirrad och arg på mig själv över hur jag kunde göra illa någon så speciell för mig och andra. Vid tidpunkten var min mentala hälsa inte bra och jag önskar att jag hade uppmärksammat det.” skriver han bland annat, enligt Mirror.

Livstid fängelse

I slutet av rättegången meddelade domaren straffet: Livstids fängelse, med ett minimistraff att avtjäna på 12 år och sex månader.

I det brev som den nu dömde mördaren fick skriva om brottet skriver han att han önskar att han tagit sin psykiska ohälsa på allvar, innan brottet. 

Kriminologen: ”Barn till föräldrar i fängelse har en ökad risk för psykisk ohälsa”

Hör kriminologen berätta.