Therese Johansson Rojos misstänkta mördare har förhörts under de senaste dagarna. Enligt polisen samarbetar de fullt ut. Foto: Jan Düsing
Therese Johansson Rojos misstänkta mördare har förhörts under de senaste dagarna. Enligt polisen samarbetar de fullt ut. Foto: Jan Düsing

Therese misstänkta mördare samarbetar med polisen

Publicerad
Uppdaterad
Nu förstår Therese Johansson Rojos misstänkta mördare allvaret.
Den 16-årige pojken och hans flickvän samarbetar med polisen fullt ut.
- Det kan ta ett tag innan det sjunker in, säger Karin Solberg Svanholm vid polisen.
Under torsdagen förhördes 16-åringen, som misstänks för mordet på 15-åriga Therese Johansson Rojo i Stureby i södra Stockholm, återigen av polisen.
Dagen innan förhördes även hans jämnåriga flickvän.
Polisen är nöjda med hur förhören gått.

16-åringen samarbetar

Förhören med pojken anser utredarna vara lättast, enligt Karin Solberg Svanholm, pressansvarig vid polisen i Söderort.
- Han är väldigt behjälplig i utredningen. Han ger rediga svar och försöker att samarbeta.
Med flickvännen är förhören mer komplicerade.
- Där är det andra typer av frågor som ställs.
- Det är enklare, som för pojken, att berätta stringent om en gärning, än om fragment av en historia som lett fram till ett mord. Mycket är relaterat till sms:en, säger Karin Solberg Svanholm om förhören med flickvännen.

Väldigt ledsen

Det hemska allvaret - att han orsakat Therese Johansson Rojos död och nu misstänks för mord - gör pojken väldigt ledsen.
- Han är mycket tagen av att berätta, säger Karin Solberg Svanholm.
Polisen tror att utredningen kommer att ta tid och inte vara klar förrän i slutet av sommaren. Runt 80 förhör, varav ett 40-tal med ungdomar, har hållits.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag