Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Theresa Mays löfte om nya brexitavtalet

Theresa May skriver om det nya brexitavtalet som kommer läggas fram i juni. Foto: TOBY MELVILLE / AP TT NYHETSBYRÅN
Brittiska underhuset har redan röstat nej till tre av premiärministerns avtal. Foto: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Theresa May har lovat att avgå – om underhuset röstar igenom ett avtal. Foto: MARK DUFFY / UK PARLIAMENT / HANDOUT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I juni ska brittiska parlamentet rösta om ett nytt brexitavtal. 

Då lovar Storbritanniens premiärminister ett ”nytt djärvt” erbjudande till ledamöter i underhuset. 

Ett förbättrat åtgärdspaket”, skriver hon i Sunday Times, enligt Sky News. 

Tidigare i år inledde premiärministern Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn blocköverskridande samtal gällande brexit. 

I går tog det stopp.

Då meddelade Jeremy Corbyn att brexitförhandlingarna kollapsat. I ett uttalande skrev han att det är ”uppenbart att man inte kommer att nå en fullständig överenskommelse”. 

– Vi har inte kunnat överbygga viktiga skiljefrågor mellan oss. 

Theresa May har hittills fått se tre av hennes brexitavtal nedröstade i det brittiska parlamentet och kritiken mot henne har hela tiden växt. 

Theresa Mays löfte inför nya brexitomröstningen

Tory-ledaren har lovat att avgå om hennes brexitavtal röstas igen, men hon har till dags dato vägrat uppge någon specifik tidsram. 

Hennes nästa chans att få igenom ett brexitförslag är i juni senare i år då brittiska underhuset samlas för att rösta igen. 

I en debattartikel i söndagens Sunday Times skriver premiärministern om det nya brexitavtalet. Enligt Sky News lovar hon i artikeln att lägga fram ett ”nytt, djärvt erbjudande till ledamöterna i underhuset med ett förbättrat åtgärdspaket”. 

Jag kommer inte bara be ledamöterna att tänka om. I stället kommer jag be dem att titta på ett nytt och förbättrat avtal med nya ögon”, skriver hon. 

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/1129856382629548034

Hennes löfte kommer efter svarta rubriker i brittisk press som rapporterat om de konservativas opinionssiffror inför EU-valet som britterna måste ställa upp i på grund av de utdragna brexitförhandlingarna. 

Misslyckandet i att få igenom ett avtal i parlamentet har resulterat i att utträdesdatumet flyttats fram till sista oktober i hopp om mer tid att komma överens. 

Tidigare i veckan meddelade Theresa Mays tidigare utrikesminister, Boris Johnson, att han vill utmana om partiledarposten när den blir vakant.