Theo firade sin andra jul i livet. Foto: Magnus Alm
Theo firade sin andra jul i livet. Foto: Magnus Alm

Theo är rädd för tomten

Publicerad
Många passade på att ta chansen att skicka julhälsning via Expressen.se. En av dem var Magnus Alm som skickade in en bild på sonen Theo, 2.
- Han är nöjd med julafton, och gladast blev han för leksaksgitarren han fick i julklapp.
Mängder av läsare tog chansen att skicka in julbilder och hälsningar via Expressen.se. En av dem var Magnus Alm från Eksjö som skickade in en bild på sonen Theo, 2, iförd tomteluva. Och Theos andra jul i livet blev mycket trevlig.
- Det började på morgonen med lek ute i snön, det gäller ju att passa på när det ligger snö på marken. Sedan har vi lagat julmat till släkten som besökt oss, säger Magnus. Något besök av tomten blev det dock inte.
- När Theo har sett tomtar på stan har han blivit rädd, så det blev vanlig julklappsutdelning i stället. Gladast blev han över leksaksgitarren han fick, han är galen i musik och dansar jämt, säger Magnus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag