The Clinic - världens konstigaste bar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gästerna slår sig ner i rullstolar och väljer bland drinkar med namn som "Overdose" på The Clinic, en av världens konstigaste barer i Singapore.
Foto: Fredrik Sjöshult

Drinken kommer i påse som hänger på en droppställning, alternativt i en spruta eller provrör, och serveras till gästerna som sitter i rullstol. Res har besökt en av världens konstigaste barer - The Clinic. 

The Clinic ligger mitt i Singapores pulserande nöjeskvarter Clarke Quay i närheten av floden. Grannbaren har en grym uppsättning av maltwhisky av hög kvalitet och här finns även ett Burger King med fullständiga rättigheter.

 Men på kliniken är det annan medicin som serveras till gästerna som erbjuds plats i guldlackade rullstolar vid obduktionsbord eller i sjukhussängar. Belysningen kommer från operationslampor.

"Sjukhuschic"

 - Clinic har kallats sjukhuschic av folk samtidigt som de erkänner det var ganska löjligt och vittnar om ganska tvivelaktig smak, tipsar sajten Worldbestbars.com.

 På drinkmenyn finns färggranna drinkar och gästerna kan välja att få dem i provrör, i en doktorsväska med is och sprutor eller utrullade på droppställning. På menyn finns drinkarna Morphine-X, Bloodtransfusion och Overdose.

 Men de flesta går inte till The Clinic för att dricka gott för en bra peng. En "blodtransfusion" via dropp kostar 250 kronor och smaken är sötsliskig. Den största behållningen är den unika miljön och en kul bild att ladda upp på Facebook.

Sitter i rullstolar

 - Helt sjukt ställe men dyrt, sammanfattar Singaporesvenskan Frida Palmér när hon reser sig från rullstolen.

Drinklista på The Clinic. Foto: Fredrik Sjöshult

FAKTA

Här är fem av världens bästa barer:
1. Keko Moku, ­Manchester.
Kitschig design med ­
inspiration från Hawaii.
2. Saphire Bar, Berlin.
Fantastiskt utbud av whisky.
3. Manga Rosa, Lissabon.
Trendigaste baren i Lissabon
med inredning från portugisisk
industri.
4. Vertigo, Bangkok.
Cocktailbar utan tak på lyx-
hotellet Banyan Trees 61:a
våning.
5. Purdy Lounge, Miami.
Serverar fantastiska Margaritas
och Cosmopolitan.
Källa: Worldbestbars.com

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.