Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thatcher visste hur
hon ville ta avsked

Foto: Nunn Syndication

Margaret Thatcher visste precis hur hon ville att världen skulle ta avsked av henne.
Hon gav även instruktioner om var hon ska få sin sista vila.
Järnladyns ville att hennes aska skulle spridas intill maken Denis, uppger The Daily Telegraph.

Premiärminister David Camerons kansli på Downing Street uppgav under tisdagen att landets första kvinnliga premiärminister Margaret Thatcher begravs nästa onsdag i St Pauls Cathedral i London.
Och det ser ut att bli ett avsked som bygger på hennes egna instruktioner.

Ville inte ha statsbegravning

Den så kallade järnladyn hade gett tydliga direktiv om hur britternas farväl av henne skulle bli.
Hon hade bland annat sagt att hon inte ville ha en fullskalig statsbegravning, även om det nu finns flera röster i den konservativa kretsen som kräver att hon ska få det.
– Jag tycker att hon borde få den högsta sortens begravning som kan tillåtas. Jag skulle säga att en fullskalig statsbegravning hade varit passande, säger parlamentsledamoten Peter Bone enligt Daily Mail.

Vill inte ligga lit de parade

Thatcher hade också önskat att det inte skulle bli några militära flyguppvisningar – eller att hon skulle ligga på lit de parade.
Senast en liknande begravning hölls var när drottningmodern Elisabeth gick bort 2002.
Enligt The Daily Telegraph hade Thatcher också givit instruktioner om var hon skulle få sin sista vila – och att askan ska spridas intill maken Denis, på en begravningsplats vid Royal Hospital i stadsdelen Chelsea i London.

Dog natten mot igår

Denis Thatcher avled 2003 efter att ha varit sjuk i bland annat bukspottkörtelcancer.
Margaret Thatcher avled i går i en svit på lyxhotellet Ritz i centrala London, då hon enligt tidningen The Sun satt i sängen och läste. Strax efter klockan 01 i natt svensk tid natt körde en bårbil ut från baksidan av hotellet, efter att Thatchers kvarlevor flyttats från hotellsviten.
Efter transporten följde en mörk BMW med mörka fönsterrutor, skriver Daily Mail.