Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thailändsk polischef gripen – misstänkt för tortyrmord

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Polischefen Thitisan Uthanaphon misstänks nu för sin inblandning i ett tortyrmord.
Foto: Facebook / Privat
Tillsammans med andra poliser kvävde han 24-årige Jeerapon Thanapat.
Foto: Privat / Privat
Polischefen har ett stort antal bilar, däribland flera lyxbilar så som Ferrari och Bentley.
Foto: Privat / Privat
Polischefen Thitisan Uthanaphon är känd som ”Joe Ferrari”.

Den misstänkte knarkhandlaren går med på att muta den thailändska polisen. 

Men polischefen vill ha mer och utför tillsammans med sina kolleger en utdragen tortyrmisshandel som resulterar i mannens död. 

Mordet har filmats och när videon blev viral i Thailand greps polischefen. 

En rejäl rättskandal är på väg att rullas upp i Nakhon Sawan, 20 mil norr om Bangkok. Där har polischefen Thitisan Uttanapol – även känd som ”Joe Ferrari” – för sin förkärlek för dyra bilar – gripits misstänkt för mord tillsammans med tre andra poliser. Ytterligare tre poliser har efterlysts misstänkta för sin inblandning i mordet. 

Det var i måndags som fallet började få uppmärksamhet efter att en video som filmats inne på Muang Nakhon Sawans polisstation, enligt Bangkok Herald. I filmen syns polischefen och hans kolleger ge sig på den misstänkte Jeerapong Thanapat, 24. 

24-åringen är då misstänkt ihop med sin fru för narkotikainnehav, men har erbjudits köpa sig fri från misstankarna med en muta. När han erbjuder sig att betala fördubblar polischefen mutan till två miljoner baht, motsvarande 540 000 kronor, för att misstankarna ska försvinna. 

Kräver större muta

Jeerapong Thanapat vägrar. Då sätter de en plastpåse om huvudet på 24-åringen och slår honom upprepade gånger. Misshandeln och kvävningen pågår i flera minuter innan Jeerapong Thanapat, 24, slutar andas. När det går upp för poliserna att 24-åringen är livlös försöker de väcka honom och genomför de hjärt- och lungmassage. Men 24-åringens liv går inte att rädda. 

Poliserna samarbetar när de torterar 24-åringen till döds.
Foto: Skärmbild / Privat

Mordmisstankarna riktades mot polischefen och hans förtrogna efter att en polis på stationen slagit larm. Enligt misstankarna ska poliserna sedan ha tvingat 24-åringens fru att hålla tyst om mordet. Ett dödsorsaksintyg om att mannen dog i en överdos utfärdades också och mannens kropp har kremerats. 

Bilderna visar lyxlivet

Den nationella polischefen Suwat Jangyodsuk meddelar på en presskonferens under tisdagen att filmen bedöms vara autentisk och fyra av de inblandande poliserna har gripits. När thailändsk polis genomförde en husrannsakan hemma hos polischefen Thitisan Uttanapol påträffades ett 30-tal bilar, varav flera av lyxmärken som Lamborghini, Bentley och Ferrari. Thailändska tidningen Matchicon har publicerat bilder från ”Joe Ferraris” lyxiga hem som består av en stor välskött trädgård, pool och där flera bilar står parkerade. 

https://twitter.com/ThaiNewsReports/status/1430454916330360839

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.