Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thailand stoppar alkohol i kampen mot coronan

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Thailand förbjuder försäljning av alkoholhaltiga drycker i kampen mot covid-19.Foto: SAKCHAI LALIT / AP TT NYHETSBYRÅN

Thailand provar en ny taktik för att få bukt med coronaviruset.

För att stoppa folk som bryter mot den sociala distanseringen förbjuder myndigheterna nu försäljning av alkohol.

I Thailand är barerna redan stängda, men nu nu vill landets regering torrlägga ytterligare – både ute i provinserna, men också i huvudstaden Bangkok.

Förbudet, som startade i fredags är kraft till 20 april, gäller öl, vin och sprit, skriver ABC News. 

I just Bangkok medförde stängningen av diverse utskänkningsställen att köerna till butiker som säljer alkohol blev många och långa.

Thailändska myndigheter hyser oro inför hur folk tänker fira när det snart är dags för nyårshögtiden Songkran. Det är landets största högtid och den är känd som en tummelplats för festsugna.

Alkoholproducenter upprörda 

Songkram skulle i år ha hållits 13-15 april, men är avblåst. Inte helt överraskande är destillerier och andra alkoholproducenter upprörda över förbudet.

Flera andra länder har redan också stoppat försäljning av alkohol: Barbados, Grenada, Colombia, Mexiko, Botswana, Zimbabwe, Sydafrika, Grönland och Filippinerna.

Undersökningar har visat att alkoholkonsumtionen i Thailand är något över genomsnittet i världen, men långt efter till exempel Östeuropa.

Thailands siffra när det gäller antalet smittade är nu uppe i 2473, och 33 personer har rapporterats avlidna.

Svenskan: ”Allting är stängt”

Expressen har tidigare pratat med svenska Karin, 84, som bor i Chiang Mai i nordvästra Thailand. Hon vittnade då om ett mer eller mindre stängt samhälle.

– Allting är stängt. Man får gå ut men helst inte, och man blir i stort sett hemkörd. Så det är ganska restriktivt. Sen coronan kom har jag inte varit ute, sa hon då.

 

Stor kalabalik på Thailands gator

Hundratals apor från två rivaliserande gäng drabbade samman i ett våldsamt gatuslagsmål i Lop Buri på onsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.