Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thailand skrotar karantän för vaccinerade turister

Vaccinforskaren gästade "Dina frågor" i Expressen TV.
Foto: SHUTTERSTOCK
Foto: NARONG SANGNAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Thailands turistnäring har drabbats hårt av coronapandemin. 

Men nu kan turister som vaccinerats mot covid-19 komma att slippa den obligatoriska karantänen, skriver Bangkok Post.

Ett glädjebesked bland annat för semestersugna svenskar.

Under tisdagen kunde Thailands premiärminister Prayat Chan-o-cha meddela att landets regering överväger att låta turister, som kan uppvisa ett vaccinationsintyg, hoppa över den obligatoriska karantänen på två veckor. 

Myndigheterna hoppas även hitta ett sätt att spåra turisterna under deras besök i landet. 

Förhoppningen är att signalera en förändring i Thailands hållning gentemot turister och återuppliva den hårt drabbade turistindustrin som, innan pandemin, stod för en femtedel av landets ekonomi, skriver Bangkok Post.

Pandemin har bromsat upp turistnäringen

Även om Thailand öppnat sina gränser för de flesta utländska besökare, har de haft tuffa inrikeskrav för att försöka stoppa spridningen av coronaviruset i landet, med en två veckor lång karantän. Något som fått turistnäringen att stanna upp.

– Om det här går vidare som planerat kommer det att vara ett stort lyft för turismen och ekonomin, säger Nattaporn Triratanasirikul, ekonom vid Kasikorn Research Center i Bangkok, till Bangkok Post. 

Den lokala näringsindustrin i landet har också efterlyst en mer lättsam hållning gällande karantänsregler.

I Israel kan man nu skörda frukterna av en landsomfattande vaccinering. Ett ”grönt pass” delas ut till de som vaccinerats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.