Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thailand satsar på speciellt turistvisum

De thailändska myndigheterna vill satsa på ett speciellt visum för turister.
Foto: NARONG SANGNAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Thailand har börjat öppna upp igen.

Men turisterna uteblir fortfarande.

Därför ska nu ett speciellt visum för just turister tas fram.

Thailand har precis som många andra länder stängt sina gränser för resenärer sedan coronapandemin bröt ut. 

I mars införde den thailändska regeringen dessutom utegångsförbud på nätterna. Miljoner blev utan arbete över en natt när soldyrkande, köpsugna och nöjeslystna turister inte kan komma in i landet. 

Nu har en del av det som tidigare var stängt öppnat igen, men långt ifrån allt. Och det kommer ännu inga utländska turister. Förra året anlände nära 40 miljoner besökare till Thailand – de flesta från Kina.

Speciellt turistvisum till Thailand

För att kunna locka tillbaka dessa miljoner bestämdes under måndagen, under överinseende av den thailändske premiärministern Prayut Chan-o-cha, att det ska finnas möjlighet att ansöka om speciellt turistvisum, skriver Bangkok Post.

Bakom beslutet står bland annat turistministeriet och hälsoministeriet. Visumet kallas på engelska Special Tourist Visa och förkortas STV.

Nackdelen är att utländska turister fortfarande tvingas till två veckors karantän på sitt hotell innan de tillåts röra sig fritt.

Enligt Bangkok Post finns det funderingar på att minska karantänstiden till en vecka, men ett sådant beslut dröjer.

1 200 så kallade STV-resenärer väntas till Thailand varje månad. Om ett år ska siffran landa kring 14 400.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.