Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Testet av McDonald's muggar – efter påståendet på TikTok

Flera fans reagerade på Billie Eilish val av användarnamn.
Foto: DAVE RUSHEN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / DAVE RUSHEN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: TIKTOK

Vad är egentligen skillnaden på McDonald's muggar?

Användare på TikTok har den senaste tiden försökt bevisa att de olika storlekarna egentligen rymmer lika mycket innehåll.

Men stämmer det verkligen?

Originalvideon kom från användaren ”mykah.mykah”. 

”De har ljugit för oss hela tiden”, säger han i inlägget och syftar på McDonald's. 

Videon publicerades ursprungligen i våras men har på senare tid åter aktualiserats och har nu stund över 11 miljoner visningar.

De senaste veckorna har fler videos från andra användare dykt upp och likt ”mykah.mykah” illustrerat det påstådda problemet: Det verkar onekligen som att en viss typ McDonald's-muggar, som bland annat används i USA, rymmer lika mycket vätska, oavsett om det är en liten, mellan eller stor mugg.

Testet av McDonald's muggstorlekar

En konspiration, menar vissa. Ett problem, menar andra. Eftersom det finns en prisskillnad mellan muggstorlekarna som någonstans ska motivera varför en större mugg – som ska rymma mer läsk – också kostar mer – så har McDonald's fört alla bakom ljuset. 

Men stämmer det?

Nej.

Enligt amerikanska Insider, som också snappat upp fenomenet, så är videorna illusioner. En av deras grävande reportrar mätte helt enkelt innehållet i muggarna – och resultatet visade att en stor mugg nästan rymmer dubbelt så mycket som en liten.

”Mina tester visade tydligt att alla tre storlekarna hade olika kapacitet”, skriver tidningen.

Varken McDonald's eller ”mykah.mykah” har valt att kommentera tidningens undersökning.

Nu har det kinesiska företaget gått ut med restriktionerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.