Terrorsekten IS andreman dödad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Terrorsekten IS andreman Ayad al-Jumaili har dödads, rapporterar Reuters och hänvisar till irakisk stats-tv.

Han ska ha dött i ett flyganfall i västra Irak.

Ytterligare två av IS gruppledare uppges ha dödats i anfallet.

Reuters skriver på Twitter att en högt uppsatt soldat inom terrornätverket Islamiska staten nu har dödats. Nyhetsbyrån hänvisar till irakisk statlig tv.https://twitter.com/Reuters/status/848162416458432513


LÄS MER: Amnesty: Hundratals civila döda i Mosul


Ayad al-Jumaili tros vara den andra i rang inom IS, efter ledaren Abu Bakr al-Baghdadi. Enligt Daily Mail var han ledare över terrornätverkets säkerhetsenhet. Han har tidigare jobbat med underrättelse inom den irakiska armén, skriver tidningen.

IS-ledare dödad i västra Irak

Enligt den turkiska nyhetsbyrån Anadolu, som hänvisar till irakiska myndighetskällor, dödades al-Jumaili i ett flyganfall i västra Irak. Ytterligare två av IS gruppledare ska ha dödats samtidigt.

Målet med attacken var ett IS-tillhåll på orten Al-Qa'im i provinsen Anbar, skriver Anadolu.

Irakiska styrkor driver en offensiv mot IS och har i flera månader arbetat tillsammans med internationella styrkor för att få ut IS ur Mosul, Iraks näst största stad.

Högsta ledaren ute ur Mosul

I januari meddelade det irakiska försvarsdepartementet att östra Mosul var återtaget. Och för några veckor sedan hade irakiska styrkor skurit av den sista vägen ut ur staden för terrorsekten.

IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi uppges ha lämnat Mosul.

Här kan du följa Expressens reporter Magda Gad i Mosul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.