Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Terrorsekten IS andreman dödad

Terrorsekten IS andreman Ayad al-Jumaili har dödads, rapporterar Reuters och hänvisar till irakisk stats-tv.

Han ska ha dött i ett flyganfall i västra Irak.

Ytterligare två av IS gruppledare uppges ha dödats i anfallet.

Reuters skriver på Twitter att en högt uppsatt soldat inom terrornätverket Islamiska staten nu har dödats. Nyhetsbyrån hänvisar till irakisk statlig tv.

 

 

LÄS MER: Amnesty: Hundratals civila döda i Mosul

 

Ayad al-Jumaili tros vara den andra i rang inom IS, efter ledaren Abu Bakr al-Baghdadi. Enligt Daily Mail var han ledare över terrornätverkets säkerhetsenhet. Han har tidigare jobbat med underrättelse inom den irakiska armén, skriver tidningen.

IS-ledare dödad i västra Irak

Enligt den turkiska nyhetsbyrån Anadolu, som hänvisar till irakiska myndighetskällor, dödades al-Jumaili i ett flyganfall i västra Irak. Ytterligare två av IS gruppledare ska ha dödats samtidigt.

Målet med attacken var ett IS-tillhåll på orten Al-Qa'im i provinsen Anbar, skriver Anadolu.

Irakiska styrkor driver en offensiv mot IS och har i flera månader arbetat tillsammans med internationella styrkor för att få ut IS ur Mosul, Iraks näst största stad.

Högsta ledaren ute ur Mosul

I januari meddelade det irakiska försvarsdepartementet att östra Mosul var återtaget. Och för några veckor sedan hade irakiska styrkor skurit av den sista vägen ut ur staden för terrorsekten.

IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi uppges ha lämnat Mosul.

Här kan du följa Expressens reporter Magda Gad i Mosul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.