Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Terrormisstänkte mannen i Östersund begärs omhäktad

Expressens Fredrik Sjöshult: ”Det var ett väldigt snabbt uppkommet terrorhot”.
Mannen som misstänks för stämpling till terroristbrott i Östersund begärs omhäktad.Foto: Polisen / Polisen
Polisens foto från bilen som mannen körde när han greps.Foto: polisen / polisen

Mannen som misstänks för stämpling till terroristbrott i Östersund begärs omhäktad.

– Misstankarna är desamma, jag bedömer att han är på sannolika skäl misstänkt, säger åklagare Henrik Olin till SVT Jämtland. 

Mannen som misstänks för stämpling till terroristbrott i Östersund begärs omhäktad. Tiden för häktningen går ut i morgon, fredag, och åklagaren vill att tingsrätten omhäktar mannen till den 13 september.

– Misstankegraden är kvar på samma nivå som tidigare, på sannolika skäl. Han skulle kunna påverka utredningen och jag bedömer även att det finns en flyktrisk. Därför vill jag att mannen ska vara fortsatt häktad, säger åklagaren Henrik Olin till TV4 Nyheterna.

Misstänks för stämpling till terroristbrott

Mannen greps i mitten på augusti i Östersund i något som först såg ut som en trafikförseelse. Brottsrubriceringen ändrades sedan till förberedelse till mord, därefter till stämpling till terroristbrott.

Gripandet fångades på film av privatperson.