Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Terrormisstänkta gripna i Sydney

 Polis har gripit två män, 24 respektive 20 år gamla, i Sydney i en pågående antiterrorinsats. Därmed har totalt 13 personer gripits i insatsen, som enligt myndigheter eventuellt satte stopp för ett utbrett islamistiskt terrordåd i Australien förra året.

Tidigare den här månaden greps fem personer, varav en 15-årig pojke, misstänkta för inblandning i samma planer på terrorattacker mot flera myndighetsbyggnader.

Samtidigt rapporteras det att en misstänkt fransk extremist greps med tre tårgasburkar på Melbournes flygplats två dagar efter terrordåden i Paris.

Enligt myndigheter har sex planerade terrorattacker stoppats i Australien det senaste året. Just nu ska det dock inte finnas något större aktivt hot mot landet,

– Det finns inget specifikt hot, det finns inget aktuellt hot, det finns inget pågående hot, säger Catherine Burn, polischef i delstaten New South Wales.