Hussein Atris, 47, som tidigare bott i Göteborgsområdet misstänks för terrorplaner i Bangkok. Han greps med ett svenskt pass.
Hussein Atris, 47, som tidigare bott i Göteborgsområdet misstänks för terrorplaner i Bangkok. Han greps med ett svenskt pass.

Terrorgripne Husseins fru: "Han skulle köpa datorer"

Publicerad
Uppdaterad
Hussein Atris, 47, greps med svenskt pass i Bangkok misstänkt för att ha planerat terrordåd.
Frun trodde han reste till Thailand för att köpa datorer.
- Min man skulle aldrig offra oss och våra fyra barn och bli terrorist, säger Rania Koubaisi.
I fredags larmade amerikanska ambassaden i Bangkok om att terrorister planerade att attackera turistmål i den thailändska huvudstaden.
Thailändsk polis grep en misstänkt på flygplatsen Suvarnabhumi. Mannen var Hussein Atris, 47, tidigare bosatt i Kortedala utanför Göteborg. Där drev han en frisörsalong och beskrivs av en vän som väldigt hjälpsam.
– Han hade jättemånga vänner och var jättesnäll och trevlig. Han ställde upp för alla människor, sa vännen till Expressen.se.

Skulle köpa datorer

Expressen träffar den terrormisstänkte frisörens hustru, Rania Koubaisi, tre dagar efter gripandet.
Sedan vi flyttade tillbaka till Beirut för sju år sedan har min man försökt byta från frisörsyrket och göra affärer med varor från Asien. Han har åkt till Thailand flera gånger tidigare och köpte varor som han sålde i Libanon. Nu skulle han köpa datorer som han skulle frakta hit, säger Rania Koubaisi.
Hon är övertygad om att maken är oskyldig.
- Varför skulle han göra något sånt. Jag är hundra procent säker på att det är ett missförstånd, säger Rania.

Blev rädd

Hon berättar att maken åkt till Thailand för drygt en vecka sedan och när han inte kom tillbaka och att hon hörde att polisen gripit en man med libanesiskt ursprung och svenskt pass blev hon rädd.
- Jag tänkte, tänk om det är han. Jag är säker på att han är oskyldig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag