Polisen grep terrormisstänkta i tre olika engelska städer. Foto: Darren Staples
Polisen grep terrormisstänkta i tre olika engelska städer. Foto: Darren Staples

Terrorgripnas plan: Stort dåd i England

Publicerad
Uppdaterad
12 personer har gripits i tre olika städer i England. De är misstänkta för att ha planerat storskaliga terrorhandlingar.
Planerna ska ha varit långt gångna.
De gripna är alla män. Fem kommer från Cardiff, fyra från Stoke-on-Trent och tre från London.
De är mellan 17 och 28 år gamla och greps klockan fem på måndagsmorgonen av obeväpnade poliser, rapporterar Sky News.
De misstänks för att ha beställt, förberett och uppviglat till en terrorhandling i Storbritannien.
– Det här är ett storskaligt, förberett tillslag som involverat flera polisstyrkor, säger John Yates vid Metropolitan Police som leder kampen mot terrorism till Sky News.
Enligt Daily Mail hade männen kommit långt med sina planer, men det är inledningsvid oklart vad eller var de tänkte slå till.
Hotrisken ligger kvar på den näst högsta nivån, trots gripandena.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag